Ειδήσεις

Published on August 31st, 2023 | by paggaiorama

0

Πλωτές εξέδρες στα αζήτητα του λιμανιού Ν. Περάμου

Ποιος πλήρωσε, ποιος τις παράγγειλε; Γιατί δεν ποντίστηκαν στο νερό;

Στις 3 Ιανουαρίου του 2012 πριν από ένδεκα χρόνια η εγκατάσταση των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της Νέας Περάμου ολοκληρώθηκε.

Στο επόμενο στάδιο της παρέμβασης στην περιοχή, ήταν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε οι ξένοι επισκέπτες που θα έρχονται με τα τουριστικά σκάφη, ταχύπλοα, ή ιστιοπλοϊκά, να μπορούν να μεταβούν, πεζοί, ή με κάποιο μεταφορικό μέσο, στη Νέα Πέραμο.

Τότε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Αδάμ Κοσμίδης θεωρούσε, απαραίτητη την κατασκευή του πεζοδρομίου κατά μήκος της ακτής και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Ένα σημαντικό και εξίσου απαραίτητο έργο, είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

Έλεγε ότι, κάποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών, όπως να τοποθετηθούν παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, να καθαριστεί ο βυθός από τα άχρηστα αντικείμενα που μαζεύτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και να βαθαίνει, μερικά μέτρα, ο λιμενίσκος.

Μετά το 2013 άλλαξε ο πρόεδρος του ΟΛΚ και τοποθετήθηκε ο Χριστιανός (Χρήστος) Ηλιάδης ο οποίος σκεφτόταν να γίνει ένα master plan με ανάπτυξη πλωτών εξεδρών και οριστική αναβάθμιση του λιμανιού.

Λόγια του αέρα που οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, αλιείς και όσοι έχουν νταλαβέρια με το λιμάνι γνωρίζουν σε ποια άθλια κατάσταση έχει περιέλθει…

Ο καιρός πέρασε άλλαξε η διοίκηση του ΟΛΚ και σήμερα πρόεδρός του είναι ο Γιώργος Φιλόσογλου και διευθύνων σύμβουλος ο Άγγελος Βλάχος!

Ο ΟΛΚ αδιάφορος, ο Δήμος Παγγαίου επίσης πιο αδιάφορος και το χειρότερο…

ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΈΔΡΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν κομμάτια από πλωτές εξέδρες στα αζήτητα του λιμανιού της Νέας Περάμου…

Πόσα χρόνια είναι εκεί κανείς δεν γνωρίζει και προφανώς έχουν πληρωθεί για να βρίσκονται στο λιμάνι και να φιλοξενούν σκάφη αναψυχής…

Ποιος πλήρωσε, ποιος τις παράγγειλε; Γιατί δεν ποντίστηκαν στο νερό;

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑