Uncategorized

Published on May 1st, 2024 | by paggaiorama

0

Δυνατή η εκπομπή Πρωταγωνιστές στην Εικοσιφοίνισσα

Δεκαέξι μοναχές δίνουν σήμερα ζωή σε ένα μοναστήρι που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες ήταν ένα μικρό αντρικό μοναστήρι, λεηλατημένο από κάθε λογής επιδρομείς.  Η ζαχαροπλαστική, το κέντημα, η βοτανική, η εκτροφή αγελάδων και ελαφιών αλλά και η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων είναι κάποια από τα καθημερινά διακονήματα…

Στο μοναστήρι της Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και μεταξύ άλλων μίλησε με την μοναχή Ελπίδα.

Από 18 χρονών αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού, με τις ευλογίες της οικογένειας και μετά από περίπου 30 χρόνια παραμένει πιστή νικώντας καθημερινά τους πειρασμούς.

«Μου έδωσε το όνομα Ελπίδα ο γέροντας. Μας δίνει το όνομα με το αρχικό όνομα της βάπτισης. Με λέγανε Ειρήνη και με βάπτισε Ελπίδα, κράτησε το πρώτο γράμμα.

Με τη βοήθεια της Παναγίας όλα γίνονται. Όποιος δουλεύει ο Θεός τον βοηθάει, δεν τον αφήνει. Στον έξω κόσμο δεν είχα σχέση με ζώα. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη και ήρθα εδώ 18,5 χρονών.

Όταν κάτι το αγαπάς στο φέρνει ο Θεός. Όπως κάποιος γνωρίζει μια κοπέλα και να βρεθεί κάποιος και να πει “πώς τον βρήκε αυτός;”, έτσι κι αυτό.

Το ίδιο πράγμα! Αν μπορούσα να γεννηθώ και να κάνω περισσότερα για τον Θεό να τον ευχαριστήσω. Οι γονείς μου χάρηκαν γιατί ήταν άνθρωποι της εκκλησίας. Στεναχωρήθηκαν γιατί ήμουν ζωηρό παιδί και μετά ήρθε η ησυχία.

Όταν έρχεσαι στο μοναστήρι δεν ξέρεις τίποτα, πού θα πας, πού θα μπεις. Όπου σε βάλουν! Η πειθαρχία είναι το μεγαλύτερο πράγμα για τον άνθρωπο. Είμαι ελεύθερη γιατί απελευθερώθηκα από τα πάθη μου. Πριν 30 χρόνια ήρθα εδώ. Είμαι σχεδόν 50 χρονών, δεν φαίνεται.

Δεν σημαίνει ότι δεν περνάς προβλήματα στην καλογερική και μάλιστα πολλά. Δεν σε αφήνει ο πειρασμός που να μην σε παιδεύει. Με την ευλογία του Θεού και τις ευλογίες της Γερόντισσας νικάω τους πειρασμούς».

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (alphatv.gr)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑