Ειδήσεις

Published on May 1st, 2024 | by paggaiorama

0

Ο Μέτιος ήταν καλύτερος κ. Μακάριε;

ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΓΕΝΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ …ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ!

Επίθεση στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη και στον αντιπεριφρειάρχη Καβάλας κάνει ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης θέλοντας να υπερασπιστεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον υφυπουργό του Χρ. Τριαντόπουλο.

Για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της περιοχής Μυρτοφύτου, αναφέρει σε δηλώσεις του ο βουλευτής στον ΕΝΗΜΕΡΟ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως σχολιάζετε τέλος την πρόσφατη τοποθέτηση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη για το ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων πολιτών των Κοινοτήτων Διαλεχτού, Αβραμυλιάς, Ξεριά και Μυρτoφύτου από τις περσινές πυρκαγιές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: «Θλίψη και αγανάκτηση. Αντί να απολογηθεί, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο και να αναγνωρίσουν το λάθος και τις ευθύνες της Περιφέρειας σχετικά με την μη καταβολή στους δικαιούχους της προκαταβολής της επιχορήγησης, όπως αποκαλύφθηκε από την απάντηση του αρμοδίου υφυπουργού κ. Χρ. Τριαντόπουλου στην σχετική επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή, ούτε λίγο ούτε πολύ επιρρίπτουν την ευθύνη της εξέλιξης στους ίδιους τους…πληγέντες.

Τους «επιπλήττουν» επειδή δεν έκαναν τη σχετική αίτηση για την οποία βεβαίως θα έπρεπε αυτοί να τους είχαν ενημερώσει, ενώ προφανώς θεωρούν λίγα τα 1.000 ευρώ, στα οποία αναφέρονται για να υποβαθμίσουν το πρόβλημα και αποφασίζουν να συνεχίσουν το ίδιο λάθος.

Και αυτό, ενώ ο κ. Τριαντόπουλος, στην απάντησή του, δίνει τη δυνατότητα να διορθωθεί έστω και τώρα το λάθος και να δοθεί η προκαταβολή της επιχορήγησης στους πληγέντες».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην περίοδο που σημειώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές περιφερειάρχης ήταν ο Χρήστος Μέτιος και αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο Αλέξης Πολίτης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑