Ειδήσεις

Published on May 30th, 2023 | by paggaiorama

0

Το Παγγαίο “χρυσός χορηγός” στο Δραμινό Κρασί!

Η ακριτική περιοχή της Δράμας με τον εύφορο κάμπο της, τις τεράστιες εκτάσεις από αμπελώνες και τα ονομαστά οινοποιεία της, γιόρτασε με ιδιαίτερο τρόπο την ολοκλήρωση της 8ης ΔραμΟινογνωσίας 2023.

Από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2023, οι τοπικοί φορείς της Δράμας με τη συνδρομή των ντόπιων οινοποιητικών επιχειρήσεων συνεργάστηκαν αρμονικά προβάλλοντας το κρασί και την πλούσια οινική παράδοση της περιοχής, μέσα από μια σειρά ποικίλλων ενημερωτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Το πολυθρύλητο και χρυσοφόρο όρος Παγγαίο, με τα όλα τα ιδιαίτερα γνωρίσματα στη χημική σύσταση του εδάφους του, είναι το «μαγικό» συστατικό, στο οποίο οφείλεται η παράγωγη εξαιρετικής ποιότητας κρασιού, με διεθνή αναγνώριση.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας αλλά και στα χωριά του Παγγαίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, βρίσκονται σήμερα ορισμένες από τις καλύτερα οργανωμένες και πιο ανταγωνιστικές οινοποιητικές μονάδες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που περιβάλλονται από χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων διαφόρων ποικιλιών.

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου, τα οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής της Δράμας άνοιξαν για μια ακόμα χρονιά τις πόρτες τους, στο πλαίσιο της 8ης ΔραμΟινογνωσίας 2023, προσφέροντας στους πολυάριθμους επισκέπτες τους αυτό που γνωρίζουν τόσο καλά, μια διαδρομή γεμάτη εμπειρίες, που περνά μέσα από τον πολιτισμό και την εμπειρία της οινογευσίας.

Αυτή η γευστική διαδρομή ντύθηκε και φέτος με μουσικές, ήχους, μπάντες, μυστικές και σπάνιες συνταγές, δημιουργώντας μια χαλαρή διάθεση και μια ευφορία που όμως δεν ζάλιζε, ούτε κούραζε, απλώς ταξίδευε τον επισκέπτη, όπως ένα καλό κόκκινο Merlot κρασί παλαιωμένο σε δρύινο βαρέλι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑