Ειδήσεις

Published on February 2nd, 2022 | by paggaiorama

0

Οι αγρότες του Παγγαίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Παγγαίου, ξεκαθαρίζοντας πως οι αγρότες της περιοχής απαιτούν άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους και μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους.

Οι αγρότες από την περιοχή του Παγγαίου είχαν πραγματοποιήσει την Πέμπτη 27 Γενάρη δυναμική και μαζική κινητοποίηση στη Καβάλα, κατόπιν πολλαπλών συσκέψεων σε δεκάδες χωριά της περιοχής, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής, συνέπεια των αυξήσεων της ενέργειας, των φαρμάκων και του πετρελαίου τους έχει οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση.

Αμέσως, ανακοινώθηκαν από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας αποζημιώσεις για τις επιτραπέζιες ποικιλίες σταφυλιών «crimson» και «victoria», που καλύπτουν μια μικρή μερίδα της παραγωγής.

«Τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι λύση αλλά κοροϊδία και έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του νομού Καβάλας» σημειώνει η Συντονιστική επιτροπή και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση απαντήσεις στα αιτήματα μας και μέτρα αντιμετώπισης της άσχημης οικονομικής μας κατάστασης. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑