Ειδήσεις

Published on March 2nd, 2024 | by paggaiorama

0

Πόσοι κάνουν χρήση free pass διοδίων στο Παγγαίο;

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ

Διαβάζουμε ότι ενώ με αυξήσεις στα διόδια έκανε ποδαρικό το 2024, ορισμένοι οδηγοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής του αντιτίμου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Και μέσα σε αυτούς τους κατοίκους ανήκουν και οι κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου, ενώ δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι κάνουν χρήση του free pass αλλά ούτε και αν είναι σε ισχύ το μέτρο!

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δωρεάν διέλευση από τα διόδια της περιοχής τους δικαιούνται —κατά περίπτωση— οι μόνιμοι κάτοικοι στα διοικητικά όρια ορισμένων δήμων, οι οποίοι είναι οι εξής:

  1. ΑΒΔΗΡΩΝ
  2. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
  3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
  4. ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
  5. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
  6. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
  7. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
  8. ΙΑΣΜΟΥ
  9. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  10. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
  11. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ
  12. ΜΕΤΣΟΒΟΥ
  13. ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
  14. ΜΥΚΗΣ
  15. ΞΑΝΘΗΣ
  16. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
  17. ΠΑΓΓΑΙΟΥ
  18. ΠΡΕΣΠΩΝ
  19. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
  20. ΣΟΥΛΙΟΥ
  21. ΣΟΥΦΛΙΟΥ
  22. ΤΟΠΕΙΡΟΥ
  23. ΦΙΛΙΑΤΩΝ
  24. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  25. ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Εξαιρούνται επίσης τα οχήματα που ανήκουν σε ανέργους και άτομα με αναπηρία

Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη σχετική πλατφόρμα, αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι διαθέτουν τα παρακάτω έγγραφα:
► Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.

► Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας.

► Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα μόνιμου κατοίκου

Ποιοι άλλοι εξαιρούνται

Παράλληλα, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων όλα τα επιβατικά ΙΧ που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους ή χρησιμοποιούνται από αυτούς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση από το σταθμό.

Δεν πληρώνουν, επίσης, διόδια τα ΙΧ που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Α.) και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά ή για τη μεταφορά τους από τρίτους. Τα συγκεκριμένα οχήματα πρέπει να φέρουν σε εμφανές σημείο το Δελτίο Στάθμευσης Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες (ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ «Α.Μ.Α.»), το οποίο χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κατόχου και ο αριθμός μητρώου του Δελτίου Στάθμευσης.

Απαλλάσσονται ακόμα τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν σε ανάπηρους πολέμου βαρείας αναπηρίας, εφόσον, μετά από γνωμοδότηση της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Στρατού, κρίνονται απαραίτητα για την μετακίνησή τους και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από αυτούς.

Σημειώνεται ότι η απαλλαγή ενδεχομένως να μην ισχύει για όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, οπότε συνίσταται πρώτα η επικοινωνία με τις εταιρείες συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων/Εθνικών Οδών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑