Ειδήσεις

Published on July 2nd, 2023 | by paggaiorama

0

Από το Παγγαίο στις ΗΠΑ το λάδι του Καρρά…

Το καμάρι του Βασίλη Καρρά είναι το ελαιόλαδό του, που θα ταξιδέψει εκτός συνόρων, αφού θα ξεκινήσει εξαγωγές στην Αμερική.

Το λάδι παράγεται έξω από το Κοκκινοχώρι, εκεί όπου ο αγαπημένος καλλιτέχνης κατάφερε να μετατρέψει το άγονο και πετρώδες έδαφος της περιοχής σε έναν πράσινο «παράδεισο» χάρμα οφθαλμών.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας και ενώ τα νυχτερινά μαγαζιά ήταν κλειστά, ο τραγουδιστής ασχολήθηκε με τη γη. Και δεν το έκανε ερασιτεχνικά. Στην έκταση που έχει εδώ και πολλά χρόνια στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ο Καρράς παράγει τα δικά του προϊόντα και ζει από την πώλησή τους. Το αγρόκτημα του Καρρά βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου, με τους κατοίκους να ασχολούνται με την καλλιέργεια αμπελιού, αμυγδαλιών και ελιών.

Η «Φάρμα Καρρά» ξεκίνησε την πορεία της τη δεκαετία του 2000. Έκτοτε προσπαθεί να διατηρήσει τα παραδοσιακά προϊόντα, στοχεύοντας σε νέες καλλιέργειες για την περιοχή.

Ο ίδιος είναι περήφανος για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και τα οφέλη για την υγεία.

Όχι μόνο είναι εύκολο στη χρήση για ψήσιμο, τηγάνισμα ή σοτάρισμα, αλλά είναι επίσης γεμάτο αντιοξειδωτικά και υγιεινά για την καρδιά λιπαρά. Επιπλέον, έχει μελετηθεί εκτενώς για τα πολλά οφέλη του για την υγεία, με ορισμένες έρευνες να υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις, να καταπολεμήσει τον καρκίνο και να ανακουφίσει τις φλεγμονές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret» και της Σπυριδούλας Τριάντου, ο Βασίλης Καρράς έχει αναθέσει τα διαδικαστικά στους αρμόδιους, οι οποίοι ήδη έχουν ταξιδέψει στην Ήπειρο για να υλοποιήσουν τον στόχο του τραγουδιστή.

«Όταν δίνεις αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνεις, δεν μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τέλειο» είναι η φράση που υπάρχει μέσα στο κτήμα και που έχει γράψει στην επαγγελματική σελίδα του κτήματος Καρρά ο επιτυχημένος καλλιτέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα προϊόντα που προσφέρει η φάρμα του έχουν παραχθεί με οικολογικές μεθόδους, χωρίς τη χρήση βλαβερών χημικών παρασκευασμάτων. Σκοπός της, η παραγωγή υγιεινών, φυσικών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία.

Στη «Φάρμα Καρρά» παράγονται, μεταξύ άλλων, ελιές, καρύδια, πιπεριές, κεράσια, σταφύλια και σύκα. Επίσης, στον χώρο μπορεί να γίνει τέλεση γάμου ή βάφτισης, στο μικρό κτιστό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που περιβάλλεται από μαγευτικό περίγυρο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑