Ειδήσεις

Published on December 21st, 2023 | by paggaiorama

0

Βραβείο ήθους σε Παγγαιορείτη αστυνομικό-διαιτητή!

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο αστυνομικός και διαιτητής από το Παγγαίο, Αργύρης Κατσίνης, έμελλε τον Σεπτέμβριο να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα Ελλοπιακός-Ατρόμητος Πειραιά για τη 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, καθώς έσωσε τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή.

Το σοκαριστικό περιστατικό έγινε μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν συγκρούστηκαν οι Αχήμαστος και Γκόγκας, με τον πρώτο να πέφτει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Στην ανατριχιαστική μαρτυρία του στο Grandsport.gr, ο Αργύρης Κατσίνης περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που βίωσε μόλις αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τόνισε πως το κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο.

«Ήταν το τρίτο λεπτό του αγώνα και η μπάλα παιζόταν στον αέρα. Εκείνη την ώρα ο αντίπαλος πάει να διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα και ο αντίπαλος χτυπάει το κεφάλι του άλλου ποδοσφαιριστή. Κατευθείαν εκείνος έχασε τις αισθήσεις στον αέρα και για αυτό έπεσε άτσαλα στο έδαφος. Φώναξα αμέσως, ενώ ήταν στον αέρα, τους γιατρούς να μπουν μέσα. Αμέσως είδα τον ποδοσφαιριστή να μην κινείται καθόλου, γι’ αυτό τον γύρισα στα πλάγια, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα. Τον γύρισα στα πλάγια, καθώς είχε σπάσει και η μύτη του και κυριολεκτικά πνίγονταν στο αίμα. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και του σήκωσα το κεφάλι. Με το που βλέπω ότι η γλώσσα είχε πέσει έβαλα το χέρι και στη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερα. Μάλιστα άθελά του, καθώς δεν μπορούσε να το ελέγξει, μου δάγκωσε το χέρι. Τα δευτερόλεπτα ήταν κρίσιμα, αν δεν έτρεχα θα είχαμε πρόβλημα ή αν άφηνα να παικτεί η φάση, γιατί ο παίκτης δεν ανάσενε καθόλου. Από ό,τι έμαθα στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα οπού νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, έκανε αξονική και δεν διατρέχει κίνδυνο. Για ‘μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μου συνέβγη για πρώτη φορά, το καλό είναι ότι ήμασταν εκεί και το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Αφού μπορούμε, να το κάνουμε. Οι διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν να μη φοβούνται, γιατί τα δευτερόλεπτα είναι κρίσιμα», είχε δηλώσει ο ίδιος μετά το συμβάν.

ΕΠΟ και ΚΕΔ έδωσαν συγχαρητήρια στον Αργύρη Κατσίνη για ό,τι έκανε και υποσχέθηκαν να τον βραβεύσουν, κάτι που θα γίνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 και σε απευθείας μετάδοση απο την ΕΡΤ, όπου ο ΠΣΑΤ θα του απονείμει το Έπαθλο Ήθους.

*Φωτογραφία: ratpack.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑