ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Published on October 24th, 2022 | by paggaiorama

0

Ανοιχτή αγκαλιά στα Χανιά για τον Θόδωρο Γρηγοριάδη

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ Η ΡΟΥΛΑ ΒΟΥΡΑΚΗ ΕΚ ΧΑΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙ:

ΠΑΛΛΆΔΙΟΝ / Οκτώβριος 2022 / ΧΑΝΙΑ

Τα Χανιά έχουν την τιμή και την χαρά να υποδέχονται στο τέλος αυτής της εβδομάδας τον βραβευμένο συγγραφέα των εκδόσεων Πατάκη, Θεόδωρο Γρηγοριάδη.

Το φιλολογικό φροντιστήριο της πόλης, Παλλάδιoν, οι εκλεκτοί συναδέλφοί μου και εγώ προσωπικά στο τιμόνι του , νιώθουμε ξεχωριστή συγκίνηση για την ευγενική ανταπόκριση των εκδόσεων και του αγαπημένου μας συγγραφέα στην πρόσκληση μας για δια ζώσης γνωριμία, συζήτηση και δημόσια παρουσίαση στο Πνευματικό Κέντρο , τη Δευτέρα 31.10 στις 19:30.

Στα δύο τελευταία βιβλία του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, ” Το τραγούδι του πατέρα ” ( βραβείο Θέμελη ) και ” Η νοσταλγία της απώλειας ” , μαθητές και συνάδελφοι , τα τελευταία δύο χρόνια , έχουμε αφιερώσει αρκετές ώρες τεχνικής και διαισθητικής προσέγγισης στο πλαίσιο διδακτικών ωρών και ειδικότερα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας / Λογοτεχνίας , και όχι μόνο.

Την παρουσίαση του παλιότερου βιβλίου, Ζωή Μεθόρια , που έχει τιμηθεί το 2016 με το Κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας, έχει αναλάβει ο κοινωνιολόγος συναδέλφος και διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, Γιώργος Γαβριλάκης

Ο ενθουσιασμός των υποψηφίων και μικρότερων μαθητών Λυκείου στο Παλλάδιoν , γέννησε από κοινού την επιθυμία να έχουμε , δια ζώσης, στη συντροφιά μας τον συγγραφέα και να τού εκφράσουμε , μαζί με τα θερμά συγχαρητήρια , τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας πάνω στα αφηγούμενα .

Να του πούμε από κοντά όλα όσα μάς κέρδισαν , μάς υποψίασαν, μάς έδωσαν το κίνητρο μιας άλλης οπτικής : η πολύχρωμη και ενδιαφέρουσα ανθρωπογεωγραφία , το λεπτό χιούμορ, ο ευφυής αυτοσαρκασμός , το υπαινικτικό σχόλιο κι αυτή η άλλη και τόσο διαφορετική Ελλάδα του Βορρά , μακριά από την Κρήτη που γεννηθήκαμε, ζούμε κι αγαπάμε. Καλή μας αντάμωση, Θόδωρε !


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑