Ειδήσεις

Published on July 26th, 2023 | by paggaiorama

0

Πυροσβέστες από Ελευθερούπολη στη Ρόδο

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Συνολικά οι πυροσβεστικές «δυνάμεις» που εστάλησαν από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα «πύρινα μέτωπα» ανέρχονται σε 44 άτομα με 12 οχήματα, ενώ στην Ρόδο επιχειρούν οι 32 εξ αυτών με 8 οχήματα.

Μεταξύ αυτών και άνδρες και οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ελευθερούπολης που ρίχθηκαν στη μάζη των πυρκαγιών στο νησί που συνεχίζονται για 10η ημέρα

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνου Κούκουρα.

«Από εδώ και μπρος και μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε.

Η δική μας περιφέρεια δοκιμάστηκε πέρυσι με μεγάλες πυρκαγιές (Δαδιά, Θάσος, Παπίκιο Όρος). Από εδώ και μπρος έχουμε το δύσκολο κομμάτι της αντιπυρικής περιόδου και συνήθως τα δικά μας περιστατικά σημειώνονται και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Είμαστε σε ετοιμότητα όλες οι «δυνάμεις» για να αντιμετωπίσουμε σε πρώτο χρόνο όλες τις πυρκαγιές που πιθανόν να εκδηλωθούν. Καθημερινά έχουμε και εμείς περιστατικά, απλά προλαβαίνουμε.

Ευτυχώς δεν έχουμε τους ανέμους που υπάρχουν στην Νότια Ελλάδα, ενώ οι βροχοπτώσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, μας έχουν βοηθήσει σε έναν βαθμό και περιμένουμε τώρα, στο δύσκολο κομμάτι που απομένει, να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Εδώ, οι πολίτες πλέον θα πρέπει να καταλάβουν – βλέποντας και τις εικόνες από τις μεγάλες πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη – ότι κάθε απερίσκεπτη ενέργεια (το να βάλει δηλαδή κάποιος φωτιά για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και σε δασικές εκτάσεις) είναι εγκληματική.

Πρέπει να αποφύγουν τα πάντα. Να μην κάνουν χρήση φωτιάς, σε καμία περίπτωση, για οποιοδήποτε λόγο. Αυτό είναι το μήνυμα και πρέπει να το κατανοήσουν οι συμπολίτες μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑