Ειδήσεις

Published on October 27th, 2022 | by paggaiorama

0

Τελικά τι συμβαίνει στην Ενορία της Νέας Ηρακλείτσας;

ΝΕΩΚΟΡΟΣ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα neapolisnews.gr τα εξής:

“Αναστατωμένο είναι το χριστεπώνυμο πλήρωμα τόσο του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης όσο και του παρεκλησίου της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Ηρακλείτσα με τα όσο αναφέρονται και σχολιάζονται μέσα από τα social media το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα ο επί σειρά ετών νεωκόρος τόσο του ιερού ναού όσο και του παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνας κ. Παναγιώτης Πατσάκος ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως από τους ενορίτες κατοίκους του παραθεριστικού θερέτρου της Νέας Ηρακλείτσας φέρεται να είναι πυρ και μανία για την άρον άρον απομάκρυνσή του (οι πληροφορίες στη “Ν” ενοριτών μιλούν για αναιτιολόγητο διωγμό τόσο του νεωκόρου όσο και Επιτρόπων}.

Πάνω από 150 μυστήρια στην Αγία Μαρίνα

Να σημειωθεί ότι στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης καθώς και στο Παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Ηρακλείτσα πραγματοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο πάνω από 150 μυστήρια (γάμοι, βαπτίσεις) και όλα έδειχναν να εξελίσσονται θετικά για το ναό αλλά και τη Μητρόπολη Ελευθερούπολης.

Αναπάντητα λοιπόν παραμένουν στην μικρή τοπική κοινωνία που είναι αναστατωμένη αλλά και στους πιστούς τα ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην “έξοδο” από το ναό (κάποιοι μιλούν στην Νέα Ηρακλείτσα για διωγμό) 3 Επιτρόπων και του νεωκόρου, ενώ από την άλλη ο αντικατασταθείς Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος αναβαθμίζεται σε ιεροκήρυκα της Μητρόπολης ο οποίος μάλιστα είναι μέχρι σήμερα ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία μιας και κατάφερε μαζί με τους πρώην επιτρόπους του να κάνει τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης αλλά και το παρεκκλήσι σημείο προσευχής και τέλεσης μυστηρίων με τους πιστούς να επιλέγουν την Νέα Ηρακλείτσα.

Μετά από ένα μικρό γεύμα με φίλους του, χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώην νεωκόρου που έκανε στο fb… “κραυγή” προς τη Μητρόπολη Ελευθερούπολης προκειμένου να παρέμβει, σχετικά με τα όσα φέρεται να συμβαίνουν στην άλλοτε φιλήσυχη τοπική ενορία της Νέας Ηρακλείτσας.

…”Κρίμα. 2 χειμώνες δίπλα στην εκκλησία χωρίς αποδοχές σεβόμενος την κατάσταση, τότε που κάποια καρναβάλια το έπαιζαν αντιεμβολιαστές και καταφερόντουσαν ενάντια του Μητροπολίτη και της Μητροπόλεώς μας και σήμερα κατάντησαν γλυφτράκια τους και ρουφιάνοι τους, μεταφέροντας τους ό,τι φαντάζονται μπας σβήσουν καμία αμαρτία του παρελθόντος τους”

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: neapolisnews.gr

ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ – Απίστευτη ανάρτηση του π. νεωκόρου που εκδιώχθει άρον άρον (neapolisnews.gr)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑