Ειδήσεις

Published on December 18th, 2023 | by paggaiorama

0

ΔΕΥΑΑ Παγγαίου τέλος…

ΜΙΑ ΔΕΥΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΒΑΛΑ – ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΡΩΝ

Η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου όπως την ξέραμε από τις αρχές του 2024 μπαίνει σε εκαθάρριση και σε μια νέα οργάνωση καθώς φεύγει από τα χέρια του Δήμου Παγγαίου.

Βέβαια σφοδρές αντιδράσεις και βάσιμους φόβους για μεγάλες ανατιμήσεις στο νερό προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης και την συγχώνευσή τους σε «μείζονες» ώστε μία επιχείρηση να καλύπτει μία Περιφέρεια, αλλά είναι μια ειλημμένη απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τις νέες εταιρείες ύδρευσης θα είναι διαδημοτικές επιχειρήσεις, ειδικού κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως οι σημερινές ΔΕΥΑ. Θα διοικούνται από Συμβούλιο στρατηγικής και Εποπτείας με τους δήμους ως μέλη του, από 9μελή Εκτελεστική Επιτροπή και από Εκτελεστικό Διευθυντή που θα επιλεγεί με κριτήρια αγοράς. Το υπουργείο Περιβάλλοντος ισχυρίζεται ότι οι λιγότερες ΔΕΥΑ θα είναι ισχυρότερες, όμως όλοι βλέπουν στο βάθος της τεράστιας αυτής αλλαγής σχέδιο που αποσκοπεί στην εμπλοκή ιδιωτών.

Η αρχική πρόταση που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπει δεκατρείς μείζονες ΔΕΥΑ, μία σε κάθε γεωγραφική Περιφέρεια.

Στην περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας οι δημοτικές επιχειρήσεις του Κιλκίς και της Χαλκιδικής θα συγχωνευθούν με την ΕΥΑΘ, οι Σέρρες, η Δράμα και η Καβάλα θα γίνουν μία ΔΕΥΑ, ενώ σε Ημαθία Πέλλα και Πιερία θα ακολουθήσει το ίδιο σχήμα, με μία ΔΕΥΑ που θα έχει έδρα την Βέροια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑