Ειδήσεις

Published on February 28th, 2022 | by paggaiorama

0

Καταγγελία γονέων σχολείου του Παγγαίου

ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

Ηεπιστολή που λάβαμε και υπογράφεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ελευθερούπολης αναφέρει τα εξής:

« Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων μαθητών του Γυμνασίου Ελευθερούπολης ενημερωθήκαμε από δημοσιογραφικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως την Κυριακή 27/2 υλικά που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες επιδιόρθωσης της στέγης του σχολικού κτιρίου βρίσκονταν διάσπαρτα στον αύλειο χώρο. Άμεσα επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση του σχολείου και πληροφορηθήκαμε πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Σε επικοινωνία μας με υπευθύνους του Δήμου Παγγαίου διαπιστώσαμε πως ήδη είχε ενημερωθεί ο ανάδοχος του έργου προκειμένου να απομακρύνει τα αντικείμενα από τον αύλειο χώρο.

Ωστόσο υπάρχουν από μέρους των γονέων και δικαίως πολλοί προβληματισμοί σχετικά με την ασφάλεια εκτέλεσης των εργασιών, τους οποίους άλλωστε είχαμε εκφράσει στη Διεύθυνση του σχολείου από την έναρξη της διαδικασίας.

Είναι σαφές πως την ευθύνη για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών έχουν αφενός ο ανάδοχος του έργου και αφετέρου οι αρμόδιες για τον σχετικό έλεγχο τήρησης των όρων ασφάλειας τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου. Καταννοούμε απολύτως την αναγκαιότητα του έργου δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν αναφορικά με τη στεγανοποίηση της στέγης, αλλά αυτό δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση επιχείρημα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης με δεδομένη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τους όρους ασφάλειας.

Απαιτούμε άμεσα υπεύθυνη και έγγραφη  διαβεβαίωση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου πως όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση των απαραίτητων όρων ασφάλειας για μαθητές και εργαζόμενους στη σχολική μονάδα και ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Καλούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων να συζητήσει το θέμα και να πάρει ανάλογες αποφάσεις με γνώμονα τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Πρώτιστο μέλημα όλων μας η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας και οι κατάλληλες κτιριακές συνθήκες που θα τις εξασφαλίζουν.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑