Ειδήσεις

Published on May 28th, 2023 | by paggaiorama

0

Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής στον Αθανάσιο Μπάρμπα…

ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΜΩΡΑΛΗ

Περίσσεψε η συγκίνηση νωρίτερα απόψε (27/5/2023) στις Σέρρες στην τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Νικησιανιώτη πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Αθανάσιο Μπάρμπα…

Με την παρουσία της οικογένειάς του (της αγαπημένης του συζύγου Πολυζώης, των θυγατέρων τους και των λοιπών στενών μελών), Βυζαντινοί Χοροί από τον γενέθλιο τόπο του Παγγαίο/”Βυζαντινός Χορός Παγγαιοριτών Ψαλτών” και τις Σέρρες (όπου διέπρεψε στην ψαλτική τέχνη κι “έβγαλε” δεκάδες εξαίρετους μαθητές)/”Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών Μητροπόλεως Σερρών” έψαλαν υπέροχα και υποβλητικά σειρά από ύμνους τιμώντας τη μνήμη του.

Τη Διεύθυνση των Παγγαιοριτών ψαλτών είχε ο Νικησιανιώτης πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Παναγίας Καβάλας Σγουράδης Παρασχιάκος, ενώ των Σερραίων ο Αστέριος Γούναρης.

Μαζί τους και ένας από τους πιο σπουδαίους μαθητές (και συγγενής) του: ο πρωτοψάλτης της Νικήσιανης Βασίλης Μπαντής.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Σερρών και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ι. Μητροπόλεως Σερρών, παρέστησαν πλήθος Σερραίων πιστών (και θαυμαστών του αειμνήστου καλλίφωνου Αθανασίου Μπάρμπα), αλλά και αξιόλογος αριθμός συγχωριανών του είτε από τις Σέρρες είτε ταξιδεύοντας από τη Νικήσιανη.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης απονεμήθηκε στην οικογένεια του Αθανασίου Μπάρμπα, που θήτευσε ως πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού επί 40 χρόνια, ένα αναμνηστικό για τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Περισσότερα σε αυριανή μου ανάρτηση.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μου χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την αποψινή εκδήλωση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑