Ειδήσεις

Published on January 9th, 2023 | by paggaiorama

0

Μπαταλογιάννης για αξιοποίηση Αλάνας στη Ν. Ηρακλείτσα

Ο επενδυτής της Αλάνας στη Νέα Ηρακλείτσα κ. Άλεξ Χαντιτάτζι παρουσίασε την μακέτα για τις κατοικίες που θα ανεγερθούν εκεί. Μάλιστα αναφέρει ότι η προπώληση των οικοπέδων θα ξεκινήσει περίπου τον τρέχοντα Φεβρουάριο! Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου Δημήτρης Μπαταλογιάννης σχολίασε πως η δική τους θέση είναι να κατασκευαστούν εκεί 2 πεντάστερα ξενοδοχεία.

Όπως ανέφερε “Είναι γεγονός ότι αυτό που άκουσα και εγώ είναι ότι οι πωλήσεις ξεκινούν τον Απρίλιο ενώ οι μελέτες που έχουν να κάνουν με τις μελέτες κυκλοφοριακής ρύθμισης αλλά και οι περιβαλλοντικές μελέτες και γενικά η συμπλήρωση όλου του φακέλου θέλει τουλάχιστον 2 χρόνια για να ολοκληρωθούν και οι εγκρίσεις.

Από εκεί και μετά είναι θέμα δικό του, αν μπορεί και ξεκινήσει και θελήσει να πουλά και μετά από δύο χρόνια να ξεκινήσει η κατασκευή των κατοικιών… Αυτό όπως και να έχει είναι δικό του θέμα. Απλά το δικό μας θέμα είναι άλλο. Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι περιμέναμε η εν λόγω περιοχή να αξιοποιηθεί τουριστικά και να αναβαθμισθεί γενικότερα η γεωγραφική περιοχή του Δήμου Παγγαίου αλλά να μεγαλώσει και η επισκεψημότητα γενικότερα στο νομό μας και αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά μιας τουριστικής ανάπτυξης όπως άλλωστε ήταν προορισμένο να γίνει από την απαλλοτρίωση που ξεκίνησε το 1972 μια και ο σκοπός αυτός ήταν, αλλά και όπως εντάχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή στο συγκεκριμένο σχέδιο πόλεως ως τουριστική ανάπτυξης πόλος.

Φανταστείτε εκεί να γινόταν δύο μεγάλα ξενοδοχεία, ίσως ένα μεγάλο θεματικό πάρκο… Πόσες θέσεις εργασίας θα είχαν δημιουργηθεί, πόσο θα μεγάλωνε η επισκεψημότητα, πόσο θα μεγάλωνε η καλοκαιρινή περίοδος στην Πέραμο και γενικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μια και εκτός από την Θάσο είναι μόνο 2-3 μήνες και πόσο θα βοηθιόταν τα καταστήματα ώστε να λέγαμε ότι πραγματικά υπάρχει ανάπτυξη. Τώρα αυτό που θα γίνει θα είναι να προστεθούν στα χιλιάδες σπίτια άλλες 280 κατασκευές ιδιωτών”.

ΠΕΡΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι «εκτός από το προσωπικό που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή, αν και αυτό δεν θα είναι σίγουρο, αν θα είναι δηλαδή άνθρωποι από τον τόπο μας από εκεί και πέρα δημιουργούνται ελάχιστες θέσεις εργασίας σε σχέση με το προσδοκώμενο και σε σχέση με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας να γίνει.

Υπάρχει αυτή την στιγμή ένα εφήμερο κέρδος και όλα αυτά τα διευκολύνει το ΤΑΙΠΕΔ με τον οποίο τρόπο λειτουργεί και μια από τις καταστροφές μας είναι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου χωρίς προδιαγραφές, χωρίς σχέδιο… Εμείς και ως αντιπολίτευση αντιδράσαμε και μάλιστα εξουσιοδοτήσαμε το Δήμαρχο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να λειτουργήσει μέσα από προϋποθέσεις την συγκεκριμένη δημοπράτηση και να υπάρχει ένας έλεγχος του όλου σχεδίου και το πώς θα γίνει και τι ακριβώς, όπως και να ελεγχθούν τα χρήματα ώστε να προχωρήσει η επένδυση… Δυστυχώς όλα τα έγγραφα που στείλαμε στο Δ.Σ. πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων και δεν υπάρχει τίποτε για το ΤΑΙΠΕΔ.

Η αγονία της τοπικής κοινωνίας για να υπάρξει πραγματική τουριστική ανάπτυξη και γενικότερα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και η όλη περιοχή να γίνει προορισμός δεν θα δουν θετική πορεία.. Και οι διοικούντες οι τοπικοί δεν έκαναν κάτι ίσως βέβαια δε μπορούν αλλά δεν φάνηκε να θέλουν να κάνουν  και κάτι. Βέβαια οι εκλογές έρχονται και ας κρίνουμε πρόσωπα και πράγματα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑