Ειδήσεις

Published on January 19th, 2024 | by paggaiorama

0

Τα Αμισιανά ανήκουν στο Παγγαίο…

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ

Το νηπιαγωγείο Αμισιανών βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, για τα δύο eTwinning έργα που υλοποίησε κατά την περσινή  σχολική περίοδο. Το “Little scientists-From experience to knowledge” και το “Color Hunters”, που βραβεύτηκαν από την Ελληνική Επιτροπή eTwinning με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, να ενδιαφερθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή eTwinning, η οποία βραβεύει το νηπιαγωγείο Αμισιανών για τα έργα αυτά, τονίζοντας την τελειότητα της εργασίας των μικρών μαθητών στα συγκεκριμένα έργα eTwinning, τα οποία αποκτούν, πλέον, την αναγνώριση στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα από το έργο “Color Hunters”, τα παιδιά προσπάθησαν να ανακαλύψουν τρόπους για να δημιουργήσουν χρώματα με υλικά που μας χαρίζει απλόχερα η φύση έχοντας ως κυριότερους στόχους να:

-Να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και θετικές στάσεις προς το περιβάλλον.

-Να ανακαλύψουν τα οφέλη του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών αγαθών για την ανθρώπινη υγεία.

-Να αποκτήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα (κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία, ψηφιακό αλφαβητισμό, πρωτοβουλία, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες).

Στο έργο “Little scientists-From experience to knowledge”, οι μικροί πειραματιστές έμαθαν να παρατηρούν, να ερευνούν, να πειραματίζονται, να κάνουν ερωτήσεις και υποθέσεις, να προβλέπουν, να ανακαλύπτουν και να καταλήγουν σε ακριβή συμπεράσματα, αφού μέσα από την εμπλοκή τους σε διάφορα πειράματα, απέκτησαν γνώσεις με το πιο αποτελεσματικό και τον πιο ιδανικό τρόπο μάθησης. Τα διάφορα ερευνητικά παιχνίδια υλοποιήθηκαν στο πνεύμα της εκπαίδευσης STEAM (είναι εκπαιδευτική προσέγγιση που ενσωματώνει την τέχνη με την Φυσική την τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά). Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, είναι η Σοφία Παπαϊωάννου και η Παρθενία Γιώτη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑