Ειδήσεις

Published on March 31st, 2024 | by paggaiorama

0

Από την Ελευθερούπολη στο Δουβλίνο

Στο πλαίσιο λοιπόν υλοποίησης του project τρεις καθηγήτριες του Λυκείου μας μετακινήθηκαν την εβδομάδα από 4.3.2024 έως 9.3.2024 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Τα 4 C» (= CreativityCritical ThinkingCommunication and Collaboration), δηλαδή «Δημιουργικότητα, Κριτική Σκέψη, Επικοινωνία, και Συνεργασία».

Κατά την υλοποίηση του  σεμιναρίου  αναλύθηκαν βιωματικοί τρόποι με τους οποίους η διδασκαλία γίνεται αμεσότερη και πιο αποτελεσματική. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ασκήσεις για ανεστραμμένη τάξη, για  διαφορετικά είδη νοημοσύνης, για ενσυναίσθηση και έκφραση των συναισθημάτων, για επίτευξη στόχων και ισορροπία μέσω της συνεργασίας και τέλος για καλλιτεχνική δημιουργία και δράση.

Οι συμμετέχοντες του σχολείου μας απέκτησαν γνώση αυτών των νέων μεθοδολογιών με προοπτική να τις ενσωματώσουν στη δική μας εκπαιδευτική διαδικασία, λειτουργώντας παράλληλα και ως πολλαπλασιαστές με  συναδέλφους  του Λυκείου μας και άλλων σχολικών μονάδων (όμορων ή μη).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑