Ειδήσεις

Published on December 1st, 2023 | by paggaiorama

0

Το ΚΚΕ Καβάλας για τον θάνατο στην Ελευθερούπολη

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Ο θάνατος 65χρονου στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Καβάλα, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε χωριό του Δήμου Παγγαίου, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις αγωνίες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων που χθες και σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών. 

Το ΚΚΕ επανειλημμένα με δημόσιες παρεμβάσεις και ερωτήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο έχει απαιτήσει την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υγειονομικών μονάδων της περιοχής, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα για τις διακομιδές των ασθενών και των επειγόντων περιστατικών έχουμε αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για την απαράδεκτη  κατάσταση. Για το γεγονός ότι σε ολόκληρο το Δήμο Παγγαίου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, αλλά και η κάλυψη των βαρδιών να γίνεται μόνο με ένα ασθενοφόρο!

Σε μία από τις πολλές ερωτήσεις που καταθέσαμε στον υπουργό υγείας, το Νοέμβρη του 2021 υπογραμμίζαμε ότι «Το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης στην ΠΕ Καβάλας εξυπηρετεί ασθενείς του Δήμου Παγγαίου με πληθυσμό περίπου 32.000 που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται εξαιτίας της τουριστικής κίνησης … η περιοχή εξυπηρετείται από το ΕΚΑΒ στην Καβάλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι ο Δήμος Παγγαίου εκτείνεται σε περίπου 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα με ορεινές και πεδινές περιοχές. Η μεταφορά για κάποιο επείγον περιστατικό μπορεί να απαιτεί ακόμα και περισσότερο από 1 ώρα».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας! Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα δείχνουν το δρόμο για να μπει φρένο στον κατήφορο, για να μην καταρρεύσει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού, να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα μπροστά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, για να απαιτήσουμε να αυξηθούν οι δαπάνες, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑