Ειδήσεις

Published on April 27th, 2023 | by paggaiorama

0

Καμπάνια στο Παγγαίο για δότες μυελού των οστών

Επειδή ο Εθελοντισμός είναι δείγμα Πολιτισμού προς τον συνάνθρωπο μας κι έχει την ανάγκη στήριξης απ’ όλους μας, γι αυτό και ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου, για άλλη μια φορά βρίσκονται δίπλα στον Άνθρωπο που χρειάζεται την βοήθειά μας για την ίδια του τη ζωή.

Την Κυριακή λοιπόν 30/4 από τις 11πμ- 14.00 μμ στην Κεντρική πλατεία της Ελευθερούπολης δίπλα στην παιδική χαρά, θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία σιέλου, από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν δότες μυελού των οστών. Ευχής έργον είναι βέβαια η συμβατότητα να είναι θετική προς έναν συνάνθρωπο που θα του δοθεί η ευκαιρία να ξανακερδίσει τη ζωή του, γιατί μπορεί να είναι ένα παιδάκι, ένας νέος άνθρωπος, ένας συγγενής, ένας Άνθρωπος από την άλλη άκρη της γης.

Η διαδικασία είναι τόσο απλή, με τη λήψη λίγου σιέλου.

Τονίζουμε επίσης ότι και η διαδικασία λήψης μυελού των οστών όταν υπάρχει συμβατότητα προς κάποιον ασθενή, είναι πλέον εντελώς ανώδυνη, χωρίς καμία επιβάρυνση στην υγεία του δότη, αλλά και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση σε εργαστηριακούς και Ιατρικούς ελέγχους.

Αν είσαι λοιπόν 18 – 45 ετών κι έχεις μια καλή κατάσταση υγείας, έλα κι εσύ να δώσεις δείγμα σιέλου, προκειμένου να σώσεις τη ζωή κάποιου συνανθρώπου.

Πρόκειται για μια υπέρτατη πράξη Πολιτισμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, τόσο απλή, μα ανεκτίμητης αξίας.

Μαζί μας θα βρίσκεται και η γνωστή Γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου, που πέρασε την διαδικασία της λευχαιμίας και χάρη σ’ έναν συμβατό προς αυτήν Δότη, ξανακέρδισε τη ζωή της και χαιρόμαστε τόσο πολύ γι αυτό.

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Η Γεν. Γραμματέας

Κονδύλη Δήμητρα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑