Ειδήσεις

Published on March 9th, 2024 | by paggaiorama

0

Έφυγε ο Φαίδων με καταγωγή από την Ροδόπολη!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΝΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Έφυγε χθες Παρασκευή 8 Μαρτίου πλήρης ημερών από τη ζωή ο επιχειρηματίας Φαίδων Γραμματικόπουλος (που σύμφωνα με πληροφορίες μας η μητέρα του ήταν καταγωγής από το Παγγαίο) της γνωστής εταιρείας αρτοποιημάτων ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ από τη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στις 13:00 στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού στη Γαλήνη στο Ωραιόκαστρο.

Ο Φαίδων Γραμματικόπουλος γεννημένος στη Ροδόπολη, έφτασε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 1960, χτίζοντας τις βάσεις της επιτυχίας από το 1968, όταν μαζί με το συνεργάτη του Γεώργιο Παπαδόπουλο*,ς ανοίγουν το πρώτο τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής 100 τετραγωνικών μέτρων στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αρχικά προμηθεύουν με μπισκότα, κουλούρια και όλα τα είδη προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής επιχειρήσεις μικρού βεληνεκούς σε τοπικό επίπεδο.

Τα προϊόντα τους γίνονται γρήγορα γνωστά και ανάρπαστα και η ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή είναι πλέον ορατή. Έτσι, το 1984 γίνεται η μετεγκατάσταση στο Δερβένι, σε εργοστάσιο παραγωγής 3000 τετραγωνικών μέτρων.

Η ζήτηση συνεχίζει να είναι μεγάλη, και παρότι οι παραγωγικές δυνατότητες της Φαίδων έχουν πλέον αυξηθεί δεν επαναπαύεται. Αντιθέτως, αποφασίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας και έτσι το 1997 πραγματοποιείται η δεύτερη μετεγκατάσταση της εταιρίας λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Σάντα. Οι νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν επιφάνεια 17.000 τετραγωνικών μέτρων για να μπορέσουν να καλύψουν την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Σήμερα η Φαίδων Α.Ε πάνω από 300 κωδικοί συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας, μεταξύ των οποίων παραδοσιακά βουτήματα, κουλούρια και μπισκότα όλων των ειδών, gluten free, νηστίσιμα και vegan προϊόντα, κριτσίνια διαφόρων ειδών, croutons, σοκολατένια κεράσματα, petit four, γλυκά σνακ και πίτες, καρύδες, πάστα φλώρα, τσουρεκάκια, κέικ, σιροπιαστά, καθώς και κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑