Ειδήσεις

Published on October 24th, 2023 | by paggaiorama

0

Τρομάζει η ανεργία στο Παγγαίο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΠΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΔ)

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στον Δήμο Παγγαίου είναι δυσθεόρατη.

Στα αρχεία του Οργανισμού είναι εγγεγραμμένοι 2.252 άνεργοι οι περισσότεροι άτομα νεαρής ηλικίας και γυναίκες που αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που φανερώνει ότι η ανάπτυξη στο Παγγαίο είναι άγνωστη λέξη.

Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι έχουμε αύξηση τουρισμού η οποία ουσιαστικά απορροφά την ανεργία, αλλά φαίνεται ότι κι αυτού του είδους η δραστηριότητα δίνει εργασία όχι σε δημότες Παγγαίου αλλά και σε πολλούς αλλοδαπούς που απασχολούνται ευκαιριακά στην περιοχή μας και επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να ξεχειμωνιάσουν.

Ποιές είναι οι δραστηριότητες που μπορεί να απορροφήσουν την ανεργία στο Παγγαίο πέραν του τουρισμού.

Οι μονάδες μεταποίησης είναι λιγοστές και απασχολούν κυρίως τους ιδιοκτήτες, ο αγροτικός τομέας είναι σε κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας με κάποιους που έχουν πολλά στέμματα στην διάθεσή τους, αλλά δεν απασχολούν ημεδαπούς, ενώ ο τομέας υπηρεσιών ενώ αναζητά πεπειραμένα στελέχη δυστυχώς δεν μπορεί να τα βρει στην ντόπια αγορά εργασίας.

Ποιός θα ενδιαφερθεί όταν και η Δημοτική Αρχή σφυρίζει αδιάφορα και θριαμβολογεί με τα πανηγύρια και τις αθλητικές διοργανώσεις;

Κανείς ούτε και οι βουλευτές ενδιαφέρονται αλλά ούτε και οι φορείς…

Με λίγα λόγια είμαστε καταδικασμένοι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑