Ειδήσεις

Published on January 19th, 2024 | by paggaiorama

0

Επιστολή κόλαφος για τα αδέσποτα στο Παγγαίο

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ

Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν

Επιστολή κόλαφος προς τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη να δράσει «άμεσα και αποτελεσματικά” όπως προεκλογικά δεσμεύθηκε, απευθύνει ο κάτοικος της Νικήσιανης, Λουκάς Παπαϊωάννου, παραθέτοντας το πρόβλημα των αδέσποτων και «μερικώς» δεσποζόμενων ζώων στη Νικήσιανη.

Η επιστολή προς τον Δήμαρχο Παγγαίου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Παγγαίου, Φίλιππε Αναστασιάδη, απευθύνομαι σε εσάς δημόσια για να σας επισημάνω μια προβληματική κατάσταση που λαμβάνει χώρα σε ένα χωριό του δήμου μας, τη Νικήσιανη.

Το πρόβλημα συνίσταται στη θεαματική αύξηση των αδέσποτων και «μερικώς» δεσποζόμενων σκύλων! Πολλά αδέσποτα ζώα σχηματίζουν αγέλες, άρρωστα, πεινασμένα, κακοποιημένα, επιθετικά, και περιπλανώνται στον οικισμό καθιστώντας κάθε απλή βόλτα μάλλον επικίνδυνη. Τα άτυχα κατά τα άλλα αυτά σκυλιά είτε έχουν ιδιοκτήτη που απλά αμελεί τον περιορισμό τους είτε όχι. Η παρουσία τους συνιστά αρχικά κίνδυνο για τους κατοίκους κάθε ηλικίας και φύλου, αφού η συνάντηση με μια αγέλη σκύλων αν είσαι πεζός είναι εφιάλτης, με πιο ευάλωτους τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Έπειτα σημαντική παράμετρος είναι και τα δικαιώματα των ζώων, αφού πολλά από αυτά είναι κακοποιημένα, χωρίς καμία περίθαλψη ή πρόνοια. Καθημερινά πλέον δυστυχώς έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις που είναι αποτέλεσμα της μη βιώσιμης συνύπαρξης σκύλου και ανθρώπου, όπως η υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα ή ακόμη της γυναίκας που έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση σκύλου στην Θεσσαλονίκη. Η τραγική επανάληψη τέτοιων περιστατικών στον δήμο μας δεν φαντάζει πια καθόλου απίθανη. Με «ορολογιακή βόμβα» μάλλον μοιάζει το ζήτημα, καθώς είμαι βέβαιος ότι δεν αφορά μόνο το εν λόγω χωριό.

Διαβάζω στον ιστότοπο του συνδυασμού σας ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: «…φιλοδοξία μας είναι η αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας του δήμου, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η ευημερία και η κοινωνική αλληλεγγύη».

Διαπιστώνοντας λοιπόν κ. Δήμαρχε ότι εμφορείστε εσείς και οι συνεργάτες σας από τέτοιες ιδέες και ότι έχετε ως προτεραιότητα την ασφαλή και ποιοτική καθημερινότητα των κατοίκων θα ήταν καλή ιδέα να εργαστείτε προς την επίλυση των προβλημάτων που την απειλούν. Ειδικά σήμερα, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο έχει γίνει αποτελεσματικότερο για τέτοιες περιπτώσεις και η κοινή γνώμη είναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα.

Είναι αδιανόητο στην αυγή του 2024 να υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν για τέτοιους λόγους, ανήμποροι να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Προς τιμήν σας, γνωρίζω ότι έχουν γίνει βήματα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και η τάση είναι να ληφθούν μέτρα. Ωστόσο σας ζητώ να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των κατοίκων ενός χωριού που τιμάτε και σας τιμά.

Με εκτίμηση, Λ.Π

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑