Ειδήσεις

Published on February 14th, 2022 | by paggaiorama

0

Η παρουσία Λούλη στο Ποδοχώρι

Η πιο παλιά εταιρεία και ο μεγαλύτερος μύλος στα Βαλκάνια στα €44 εκ.!

Με την μετοχή να διαπραγματεύεται σταθερά κάτω από το 50% της λογιστικής της αξίας, ασφαλώς και δύσκολα συναντάμε τέτοια απαξίωση, σε εταιρεία ανάλογου μεγέθους.

Μπορεί τα τελευταία έτη η κερδοφορία να μην ενθουσιάζει, καθώς υλοποιείται ένα εξαιρετικά βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα άνω των €25 εκ. (εξαγορά Kenfood, μύλος στο Toshevo στην Βουλγαρία, σιλό στην Σόφια και πιθανότατη κατασκευή και μύλου, νέο κέντρο logistics στην Μάνδρα Αττικής κ.λ.π.

Επειδή όμως μας ενδιαφέρουν τα ψυχρά νούμερα, ας κάνουμε μία γρήγορη προσέγγιση. Τι αγοράζουμε με €44 εκ.:

1) Δύο ιδιόκτητα λιμάνια σε Δραπετσώνα και Σούρπη.

2) Τέσσερις παραγωγικές μονάδες, με την προοπτική να γίνουν πέντε, σε Κερατσίνι, Σούρπη, Θήβα και Toshevo (Βουλγαρία) και δυνητικά στην ΒΙΠΕ Σόφιας. Μόνο η μονάδα στην Σούρπη (Μαγνησία) αξίζει πολύ παραπάνω από την συνολική κεφαλαιοποίηση!!!!

3) Πέντε ιδιόκτητα κέντρα διανομής σε Μάνδρα Αττικής, στην Σούρπη, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και στο Ποδοχώρι Παγγαίου Καβάλας, που εξυπηρετούν όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και ένα κέντρο διανομής στο Toshevo.

Και επειδή μιλάμε ουσιαστικά για logistics, να κάνω μια γρήγορη σύγκριση με Ελγέκα και Foodlink, οι οποίες με μικρότερες δυνατότητες, σταθερά ζημιογόνες χρήσεις, οριακά θετικά ίδια κεφάλαια και αναλογικά κολοσσιαίους δανεισμούς, έχουν συνδυαστικά κεφαλαιοποίηση, στα €45 εκ!!!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑