Ειδήσεις

Published on February 17th, 2024 | by paggaiorama

0

Η Αγγελική Δεληκάρη ψήφισε ΝΑΙ… για τα ομόφυλα!

ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ

Το νομοσχέδιο πέρασε, η κυβέρνηση άντεξε… Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις η ΝΔ, κοινοβουλευτικά δεν υπέστη μεγάλη ζημιά από την ψήφιση του νομοσχεδίου, αν και οι ρωγμές στο εσωτερικό της ήταν εμφανείς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται ανακούφιση που δεν έπεσαν κάτω από 105 τα «ΝΑΙ», αφού αρχικά όταν πρωτομπήκε στην ατζέντα του δημοσίου διαλόγου το θέμα για τα ομόφυλα, τα «ΝΑΙ» ήταν μόνο 80.

Από την άλλη μεριά οι αριθμοί της καταψήφισης και των αποχών δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα ο αριθμός «51».

Πενήντα ένας βουλευτές από τους 158 ήταν εκτός γραμμής κι αυτό εκ των πραγμάτων αποτελεί μια σπαζοκεφαλιά για την ηγεσία του κόμματος. Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν αυτός ο αριθμός μπορεί να σχηματοποιήσει κάποιο είδος ρωγμής μέσα στο κυβερνών κόμμα και να πάρει χαρακτηριστικά εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που έχει ένα ερώτημα: Τι θα κάνει η κοινωνία που ήταν αντίθετη στο νομοσχέδιο και η Εκκλησία που υπέστη συντριπτική ήττα;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑