Ειδήσεις

Published on October 23rd, 2023 | by paggaiorama

0

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα πάμε στα Λακκοβίκια!

Είναι το χωριό που εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του ‘60 και οι κάτοικοί του μετακινήθηκαν στην σημερινή Μεσολακκιά που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Δράμας-Θεσσαλονίκης πριν την Αμφίπολη και πολύ κοντά στον Τύμβο Καστά!

Πέρυσι τον Σεπτέμβρη είχαμε ξαναπάει εκεί και τότε είχαμε επισκεφθεί το Πάνω Πέτρινο Γεφύρι στο παλιό μονοπάτι που συνέδεε το χωριό με την Γαληψό!

Φέτος θα πάμε στο Κάτω Πέτρινο Γεφύρι στο παλιό μονοπάτι που πήγαινε από το χωριό προς τα κτήματα κοντά στην θάλασσα, όπου βρίσκεται σήμερα το Οφρύνιο καθώς και προς το λιμάνι του Τσάγεζι στις εκβολές του Στρυμόνα!

Ξεναγοί μας θα είναι οι φίλοι μας από την Μεσολακκιά, ο Γιάννης Χαρούπας, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολακκιωτών Θεσσαλονίκης(Σύλλογος Μεσολακκιωτών Θεσσαλονίκης) που θα μας πει μερικά πράγματα για την ιστορία του χωριού και ο Νίκος Πασιαλής!

Το ραντεβού μας είναι στις 8.30 το πρωί της Κυριακής στο βενζινάδικο του Νένου που βρίσκεται έξω από την Μεσολακκιά πριν τα φανάρια πηγαίνοντας για Αμφίπολη!

Εκεί θα πιούμε έναν καφέ μέχρι τις 9.00 και μετά θα ξεκινήσουμε με τα αυτοκίνητά μας για το παλιό χωριό μέσω ενός χωματόδρομου 9 χλμ.

Η πεζοπορία που θα κάνουμε είναι γύρω 7-8 χλμ και υπολογίζουμε ότι κατά τις 14.00 το μεσημέρι θα έχουμε επιστρέψει στο καινούργιο χωριό για να απολαύσουμε και κανένα μεζεδάκι σε ταβέρνα του χωριού!

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 6979630866 στον Αποστόλης Κόντας

Παραθέτουμε επίσης έναν πολύ ενδιαφέροντα σύνδεσμο από την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Καβάλας 1933 https://www.eoskavalas.gr/…/682-%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF… για περισσότερες πληροφορίες για τα πέτρινα γεφύρια του Παγγαίου σε μια πολύ αξιόλογη καταγραφή που έχει κάνει ο Θανάσης Δασκαλούδης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑