Ειδήσεις

Published on July 18th, 2022 | by paggaiorama

0

Αμερικανοί ειδικοί στο Παλαιοχώρι

Κλιμάκιο Αμερικανών εμπειρογνωμόνων καταφθάνει στην Καβάλα και από εκεί στο Παλαιοχώρι, για να συμμετάσχει (επί της ουσίας να ηγηθεί) των ερευνών τόσο για τα αίτια της πτώσης του Antonov, όσο και για την πραγματική ταυτότητα του φορτίου.

Η πρώτη κίνηση του πανικόβλητου πιλότου να επιστρέψει στην βάση του, το Νις της Σερβίας αμέσως όταν εκδηλώθηκε η φωτιά στο αεροπλάνο, γεννά πλείστα ερωτηματικά και υποψίες ότι κάτι ήθελε να κρύψει. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς που βάσει των αναφορών που έκαναν χτες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά αποκλείουν ενδεχόμενο να πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση λαθρεμπορίου.

Σε αντιφάσεις οι Σέρβοι

Το υπουργό Άμυνας της Σερβίας υποστηρίζει ότι πρόκειται για νόμιμο φορτίο εκπαιδευτικών βλημάτων με τελικό προορισμό το Μπανγκλαντές.

Βεβαίως αυτό απομένει να αποδειχτεί μέσω των επισήμων διαδικασιών που καθορίζουν οι διεθνείς διαδικασίες και κανόνες ασφαλείας που διέπουν διακρατικές συμφωνίες αγοραπωλησίας πυρομαχικών και όπλων!

Το εάν όντως το μοιραίο Antonov μετέφερε εκπαιδευτικά πυρομαχικά όλμων Σερβικής κατασκευής ή και εάν μαζί με αυτά μετέφερε και άλλου είδους οπλισμό – ενδεχομένως και Δυτικής προέλευσης που είχε προορισμό την Ουκρανία- εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα ευρήματα στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Κάθε όπλο και βλήμα είναι μαρκαρισμένο και άρα μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτότητα του ακόμη και μετά την χρήση – έκρηξη του. Επομένως αυτό το μυστήριο αναμένεται να επιλυθεί άμεσα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑