Ειδήσεις

Published on March 6th, 2023 | by paggaiorama

0

Το Όρος Παγγαίο το έχουν εγκαταλείψει

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑΣΣΗ… Τα λυόμενα του Δασαρχείου επίσης εγκαταλειμμένα και λεηλατημένα

Με μια ανάρτησή του ο Λευτέρης Κοκκινίδης από το Δασικό Χωριό Παγγαίου σημειώνει με αγανάκτηση: «Ένα από τα πιο μεγάλα Zip Line της χώρας μας (πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες) θα φιλοξενεί το Δασικό χωριό Παγγαίου.

Αν και απευθυνθήκαμε να μας βοηθήσουν με υλικά αγαθά δυστυχώς δεν επιτευχθεί κι έτσι προχωράμε το έργο με τα πενιχρά έσοδα μας και φυσικά την απεριόριστη αγάπη και προσωπική εργασία μας.

Μένουμε Ελλάδα και δίνουμε μάχες!!!!

Σε σχόλιό του ο Κώστας Τάσσης σημειώνει: «Έρχεται η άνοιξη. Τα πρανή θα κλείσουν τον δρόμο. Πανω από Δασικό Χωριό δεν υπάρχει καν δρόμος κ ίσως να έχει πέσει και κάνα δέντρο στη μέση. Ενας φανταστικός χώρος αναψυχής “η βρύση του καμπούρη” είναι εγκαταλειμμένος και ο δρόμος μόνο για 4*4.

Τα λυόμενα του Δασαρχείου επίσης εγκαταλειμμένα και λεηλατημένα.

Η κοιλάδα του Ορφέα με τις παλιές εγκαταστάσεις του λιφτ επίσης σκουριάζει .Τα δύο καταφύγια του ορειβατικού συλλόγου λειτουργούν μόνο prive για τα μέλη και για όποιον ορειβατεί κατόπιν συνεννόησης .

Τα μονοπάτια από Μεσορόπη, Αυλή Νικήσιανη, Εικοσιφοίνισσα, απλά υπάρχουν ενίοτε ανοίγουν με πρωτοβουλία των συλλόγων και σηματοδοτούνται.

Καμία προβολή ώστε να προσελκύσουν φίλους του βουνού.

Οι παλιές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ επίσης ρημάζουν και ρυπαίνουν.

Οι βραχογραφίες καταστράφηκαν.

Όλος ο ορεινός όγκος σε εγκατάλειψη.

Δήμος ΠΑΓΓΑΙΟΥ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ανίκανοι να διαχειριστούν το φυσικό πλούτο που θα δώσει πνοή σε όλα τα χωριά γύρω από το βουνό σε μόνιμη βάση.

Περαστικά στους κατοίκους οι οποίοι έχουν και αυτοί ευθύνη .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑