ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Published on July 26th, 2022 | by paggaiorama

0

Βουβό και Μουγγό το Βαλκανικό Φεστιβάλ της Μουσθένης

Η προδιαφήμισή του ήταν μεγαλύτερη από την ακτινοβολία του. Είχαμε μάθει ότι θα γινόταν ένα Βαλκανικό Φεστιβάλ στη Μουσθένη Παγγαίου από 23-24 Ιουλίου 2022.

Η ανακοίνωση έλεγε ότι , η Μουσθένη Καβάλας φιλοξενεί το Βαλκανικό Φεστιβάλ Παράδοσης και δημιουργικού τουρισμού “COME&SEE”, στο οποίο συμμετέχουν χώρες από την Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Τουρκία, με στόχο την παρουσίαση μουσικής, τραγουδιών, χορού και γαστρονομίας με κοινά πολιτιστικά στοιχεία.

Τις πρωινές ώρες το κοινό αλληλεπιδρά με τους καλλιτέχνες και μαθαίνει χορούς, μουσικές, τραγούδια και συνταγές από την περιοχή των Βαλκανίων, ενώ το απόγευμα ξεκινούν οι μουσικοχορευτικές παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες χώρες.

Η διοργάνωση ήταν στα πλαίσια του διακρατικού έργου COME&SEE το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER του Π.Α.Α. 2014 – 2020.

Το περίεργο είναι ότι μια τέτοια διοργάνωση όταν την διαβάζεις περιμένεις να δεις κάτι μεγάλο και σημαντικό.

Το επίσης περίεργο είναι ότι πέρασε στα ψιλά και μάλιστα σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δεν είδαμε να συμμετέχουν βαλκανικά συγκροτήματα, αλλά πολιτιστικοί σύλλογοι από το Παγγαίο οι περισσότεροι.

Τελικά το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο κόστισε το πολυδιαφημισμένο φεστιβαλ;

Που είναι ένα απολογιστικό δελτίο Τύπου;

Τι ακριβώς έγινε στο μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός των Βαλκανίων που πέρασε στη …μούγγα;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑