Ειδήσεις

Published on February 10th, 2024 | by paggaiorama

0

Συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς αγρότες από ΑΜ-Θ

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΨΕΙ…

Απομονωμένοι και χωρίς οργάνωση εμφανίζονται για άλλη μια φορά οι αγρότες της περιφέρειάς μας. Εξαίρεση αποτελούν οι Εβρίτες που ετοιμάζονται να κάνουν κινητοποιήσεις στο τελωνείο των Κήπων και να στήσουν μπλόκα στον βόρειο Έβρο.

Οι αγρότες της υπόλοιπης ΑΜΘ καλούν σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής  σήμερα στις 20:00, στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου (ΚΕΓΕ), στη Χρυσούπολη.

Χωρίς εκπρόσωπο στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος των αγροτών της ΑΜΘ στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Σημείωσε δε ότι έχουν κάποια κοινά αιτήματα με τους αγρότες που θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό όπως είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο και την μείωση του ρεύματος αλλά η αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ που ζητάνε είναι κάτι πολύ γενικό που αποφασίζεται από την ΕΕ και δεν μπορεί να γίνεται μονομερώς από ένα κράτος: «Έχουμε πολλά θέματα με τα οικολογικά σχήματα, με τα ιστορικά δικαιώματα από το 2015.

Αυτοί που θα πάνε δεν ξέρουν τι σημαίνει σύγκλιση και ιστορικά δικαιώματα. Δεν έχουμε επαφή μαζί τους. Θα τους δώσει κάτι ακόμη και θα φύγουν ευχαριστημένοι», σημειώνει ο κ. Δημόπουλος.

Τους τούμπαραν με Αυγενάκη!

Οι αγρότες της ΑΜ-Θ για μια ακόμη φορά ευκολόπιστοι και βολικοί ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο οποίος τους κάνει την χάρη και τελικά μαθαίνουμε ότι ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χ. Τοψίδης, ενημέρωσε τους Αγροτικούς Συλλόγους  ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και το επιτελείο του, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή της περιφέρειάς ΑΜΘ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 15:00, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στην Κομοτηνή.

Άντε γειά για άλλη μια φορά!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑