Ειδήσεις

Published on June 20th, 2022 | by paggaiorama

0

Για 18 χρόνια επίσκοπος Ελευθερουπόλεως…

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 εορτή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως  κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Δρυάδος, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου της ενορίας π. Κωνσταντίνου Σούτη και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ο οποίος στη διδακτικότατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στην Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος επ΄ ευκαιρία της σημερινής Επετείου της συμπληρώσεως 18 ετών από της Ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  κ. Χρυσόστομου, εις τον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως (19-06-2004), εκ μέρους του Ιερού Κλήρου προσφώνησε  τον Σεβασμιώτατο ως εξής:

«Αγαπητοί αδελφοί και πατέρες,

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την 19ην Ιουνίου 2004, όταν ο λαός της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας, υποδέχονταν στην έδρα του Παγγαίου τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της κ. Χρυσόστομο εις διαδοχήν του προκατόχου του κυρού Ευδοκίμου. Η υποδοχή του έγινε με κάθε επισημότητα στην είσοδο της Ελευθερούπολης, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, από τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό του Παγγαίου, ενώ η τελετή της Ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και εκπροσώπων των λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών, από τον αείμνηστον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσις Ελλάδος Χριστόδουλον.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑