Ειδήσεις

Published on December 9th, 2022 | by paggaiorama

0

Απάντηση Μώραλη στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σύμφωνα με την ελληνόφωνη εφημερίδα της Αυστραλίας ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, αναφέρει σε δημοσίευμά της: «Με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μας ενημερώνει ότι η κα Βάσω Μώραλη καταδικάστηκε για μια σειρά δημοσιευμάτων της που αφορούσαν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Μάλιστα, η Αρχιεπισκοπή μας έστειλε και την σχετική δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας.

Στην σχετική ανακοίνωσή της, με αφορμή την έκδοση καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της κ. Βάσως Μώραλη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας, η Αρχιεπισκοπή υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της «να συνεχίσει την πολυδιάστατη διακονία της στην πέμπτη ήπειρο, απαλλαγμένη από μικροσυμφέροντα και φαινόμενα παρασιτισμού».

Μεταξύ άλλων τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη αντιμετώπισε αναλόγως την εκστρατεία κατασυκοφάντησης στην οποία επιδόθηκε επί μακρόν η κ. Βάσω Μώραλη, υποχρεώνοντάς την σε αποκατάσταση της προσβολής που επέφερε με τις αλλεπάλληλες ψευδείς και συκοφαντικές διαδόσεις της, μέσω των αναρτήσεων που έκανε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook».

Στην ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, επισημαίνεται επίσης ότι το δικαστήριο υποχρέωσε την καταδικασθείσα, μεταξύ άλλων, να καταβάλει (μετά την τελεσιδικία της απόφασης) ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που προκάλεσε, το ποσό των 30.000 ευρώ.

«Η Ομογένειά μας και η ευρύτερη κοινή γνώμη της Αυστραλίας», υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο, «δικαιούνται και πρέπει να αντιληφθούν τις αποκαλυφθείσες προθέσεις και τα πραγματικά κίνητρα της κ. Μώραλη, ώστε να διακρίνουν την εμπάθεια και την εμμονή της και να αποφεύγουν την επιχειρούμενη πλάνη».

Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΜΩΡΑΛΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ (9/12/2022):

“Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται” λέει η σοφή ελληνική παροιμία!

Ακριβώς αυτό ταιριάζει στη σημερινή (9/12/2022) ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του επικεφαλής της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΓΡΙΝΙΕΖΑΚΗ, με την “πανηγυρική” και συκοφαντική “Ανακοίνωσή” τους σχετικά με την “καταδίκη” μου από το Πρωτοδικείο Καβάλας κατόπιν της Αγωγής που κατέθεσε προ διετίας εναντίον μου ο κ. Μακάριος και ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΡΗΜΗΝ ΜΟΥ στις 2 Φεβρουαρίου (2022).

“Ερήμην” σημαίνει πως δεν ήμουν παρούσα για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι στον θρασύτατο κ. Μακάριο και να ανατρέψω τα ελεεινά και προκλητικά ψέμματά του εις βάρος μου. Δηλαδή, ο Μακάριος κέρδισε μία “μάχη” στην οποία ο αντίπαλός του δεν ήταν παρών για να τον πολεμήσει!

Και δεν ήμουν παρούσα στη δίκη όχι από προσωπική επιλογή και ευθύνη μου -ή από διάθεση να αποφύγω να αντιμετωπίσω τη Δικαιοσύνη και τον “ορκισμένο εχθρό” μου Μακάριο- αλλά λόγω ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ που προέκυψε από αιφνιδιαστικές αλλαγές στις δικαστικές διαδικασίες (λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ώστε να ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!

Όμως, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΚΗ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΕΡΗΜΗΝ ΜΟΥ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ (άρθρο 528 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) όχι μόνο μου δίνει το δικαίωμα να κάνω ΕΦΕΣΗ κατά της απόφασης του πρωτοβαθμίου Δικαστηρίου (που δέχθηκε όλους τους ισχυρισμούς του αντιδίκου μου Μακαρίου και με “καταδίκασε”, αφού δεν ήμουν παρούσα στο δικαστήριο για να τους αντικρούσω), αλλά ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ μόλις η Έφεση κατατεθεί νομότυπα κι εμπρόθεσμα (εντός 30 ημερών από την επίδοση της απόφασης σε μένα: δηλαδή έως και τις 16/12/2022)!

Αυτό σημαίνει ότι από την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη (12 ή 13/12/2022) που θα έχω καταθέσει εμπρόθεσμα και νομότυπα την Έφεσή μου, η απόφαση για την οποία τώρα ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ο Μακάριος, η Αρχιεπισκοπή και όλοι οι κολαούζοι τους ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ!

(Αυτό, όμως, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ σημερινή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ο κ. Μακάριος! Δεν τον συμφέρει, βλέπετε! Αυτός επιδιώκει τις ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ εις βάρος μου (και υπέρ του) ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ μόνο!)

Γι’ αυτό, ας χαμηλώσουν τους πανηγυρισμούς τους! Σε μερικούς μήνες, στο Εφετείο, όπου η δίκη θα διεξαχθεί ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, θα φανεί ποιος συκοφάντησε ποιον και ποιος έγραψε και είπε ανήθικα κι αντιχριστιανικά ψέμματα! Στο Εφετείο, λοιπόν, προσδοκώ την ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ!

Όμως, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ εδώ την Αρχιεπισκοπή για τη σημερινή εμετική Ανακοίνωσή της εναντίον μου (και με φωτογραφία μου, που …έψαξαν ΠΟΛΥ για να την βρουν!), καθώς:

αφ’ ενός εμφανίζει ξεκάθαρα το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ηγεσίας της και του σημερινού καθεστώτος της (η αντιχριστιανική πρακτική της στηλιτεύεται με επικριτικά σχόλια κάτω από την σημερινή ανάρτησή τους στο Facebook από ένα σωρό αγνώστους μου ανθρώπους -τους οποίους ευχαριστώ ειλικρινά, ενώ πολλά άλλα σχόλια -πιθανολογώ υποστηρικτικά προς εμένα- έχουν ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ από τη Σελίδα FB της Αρχιεπισκοπής!) και

αφ’ ετέρου αποδεικνύει περίτρανα όσα έχω γράψει κατά καιρούς γι’ αυτούς και μου δίνει την ευκαιρία να στραφώ εγώ τώρα με Αγωγή εναντίον τους, ζητώντας μια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμησή μου ανάλογη εκείνης που απαιτούσε από εμένα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος: δηλαδή, ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ! Ας προετοιμάζονται!

Προς το παρόν, προηγείται η Έφεσή μου κατά της πρωτόδικης απόφασης (για την οποία τώρα πανηγυρίζουν, αλλά από τις αρχές της εβδομάδας θα αξίζει νομικά και δικαστικά όσο μια πολυμεταχειρισμένη εφημερίδα)!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ραντεβού στο Εφετείο, λοιπόν, για τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ, Μακάριε “υπέρτατε Ωκεανίας και Σύμπαντος”!

Υ.Γ.: Φυσικά, εγώ δεν μπορώ να γράψω κανένα σχόλιο κάτω από την άθλια “Ανακοίνωση” της Αρχιεπισκοπής για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, επειδή αυτοί οι “καλοί Χριστιανοί” με έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ/ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ από τη Σελίδα τους στο FB σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα! (Όπως και τον σύζυγό μου, στενούς συγγενείς του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού και άλλους “οχτρούς” τους!)

Γι’ αυτό, όσοι θέλετε κι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κοινοποιήσετε την εδώ ανάρτησή μου -απάντησή μου στην “Ανακοίνωση” της Αρχιεπισκοπής για να ενημερωθούν περισσότεροι σε Αυστραλία και Ελλάδα.

σκοπής!) και αφ’ ετέρου αποδεικνύει περίτρανα όσα έχω γράψει κατά καιρούς γι’ αυτούς και μου δίνει την ευκαιρία να στραφώ εγώ τώρα με Αγωγή εναντίον τους, ζητώντας μια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμησή μου ανάλογη εκείνης που απαιτούσε από εμένα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος: δηλαδή, ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!

Ας προετοιμάζονται!

Προς το παρόν, προηγείται η Έφεσή μου κατά της πρωτόδικης απόφασης (για την οποία τώρα πανηγυρίζουν, αλλά από τις αρχές της εβδομάδας θα αξίζει νομικά και δικαστικά όσο μια πολυμεταχειρισμένη εφημερίδα)!Ραντεβού στο Εφετείο, λοιπόν, για τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ, Μακάριε “υπέρτατε Ωκεανίας και Σύμπαντος”!

Υ.Γ.: Φυσικά, εγώ δεν μπορώ να γράψω κανένα σχόλιο κάτω από την άθλια “Ανακοίνωση” της Αρχιεπισκοπής για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, επειδή αυτοί οι “καλοί Χριστιανοί” με έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ/ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ από τη Σελίδα τους στο FB σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα! (Όπως και τον σύζυγό μου, στενούς συγγενείς του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού και άλλους “οχτρούς” τους!) Γι’ αυτό, όσοι θέλετε κι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κοινοποιήσετε την εδώ ανάρτησή μου -απάντησή μου στην “Ανακοίνωση” της Αρχιεπισκοπής για να ενημερωθούν περισσότεροι σε Αυστραλία και Ελλάδα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑