Ειδήσεις

Published on August 11th, 2023 | by paggaiorama

0

Η απάντηση της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου στην Μαρία Βαρύτη

ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΥΜΜΑΤΑ ΣΕ ΡΕΜΑ ΑΛΛΑ Η ΔΕΥΑΑΠ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ…

Απάντηση στο δελτίο Τύπου της Μαρία Βαρύτη σχετικά με την καταγγελία δημότη της ΔΕ Παγγαίου για λήμματα τα οποία πέφτουν σε ρέμα των οικισμών Νικήσιανης και Γεωργιανής έδωσε σήμερα η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου..

Αναφέρει τα εξής: “Είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο της «Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων πρώην Δήμου Παγγαίου» με τα συνοδά έργα εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Νικήσιανης, Γεωργιανής, Αγ. Χριστοφόρου, Παλαιοχωρίου και Αντιφιλίππων, έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν από το 2015.

Τα έργα εκτελέστηκαν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες που εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο και ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές για την αρτιότητα και λειτουργικότητα τους.
Η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου εκτός των μεγάλων έργων εκτελεί μόνιμες παρεμβάσεις, βελτιώνοντας, επεκτείνοντας και διορθώνοντας ελλείψεις ή κακοτεχνίες πολλών χρόνων σε όλους του οικισμούς.


Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά το παλιό εσωτερικό παντορροϊκό δίκτυο της Τ.Κ. Γεωργιανής όπου μετά από καταγγελία πολίτη, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αγνώστου αγωγού λυμάτων ο οποίος συλλέγει τα λύματα ορισμένων κατοικιών της περιοχής (γειτονιά), με κατάληξη στο ρέμα του οικισμού.


Μετά από ενδελεχή έλεγχο βρέθηκαν δύο αγωγοί του παλιού παντορροϊκού μικτού δικτύου, που είχαν ταπωθεί από τον πρώην Δήμο Παγγαίου, να έχουν ροή, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ποτέ στην ΔΕΥΑΑΠ και αφού δεν υπάρχει χαρτογράφηση παλαιών δικτύων της περιοχής ήταν αδύνατον να εντοπισθεί.


Η υπηρεσία μας για την επίλυση του ζητήματος σε συνεννόηση και συνεργασία με την Δ/νση Υγείας, ξεκίνησε και ολοκληρώνει σήμερα δύο παρεμβάσεις κατασκευής αγωγών σύνδεσης με το υπάρχον εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης που λειτουργεί από την έναρξη του Βιολογικού σταθμού του πρώην Δήμου Παγγαίου.


Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε οριστικά την όποια διαρροή ακαθάρτων υδάτων στο εν λόγω σημείο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου είναι μία από τις ελάχιστες ΔΕΥΑ σε όλη την επικράτεια, η οποία αυτή τη στιγμή λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια, δέκα (10) Βιολογικούς Σταθμούς Επεξεργασίας Λυμάτων. Με στόχο την καθολική κάλυψη της έκτασης του Δήμου Παγγαίου με έργα υποδομής, αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου, δύο ακόμη ΜΕΛ .


Προτείνουμε σ’αυτούς που μιλούν είτε από άγνοια είτε επηρεασμένοι από κακούς συμβούλους για «περιβαλλοντικά εγκλήματα», προσβάλλοντας και αμφισβητώντας τον νυχθημερόν αγώνα μας, για την ορθή λειτουργία, διάθεση και επεξεργασία των λυμάτων, να προσέρχονται πριν την οποιαδήποτε δημόσια αναφορά τους, στη Υπηρεσία μας, προκειμένου να λάβουν γνώση των μεγάλων έργων που έχουν ολοκληρωθεί και δρομολογούνται τα τελευταία χρόνια, βελτιώνοντας στο μέγιστο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας.


Είναι λυπηρό υποψήφια Δήμαρχος να μη γνωρίζει ότι τρεις οικισμοί του Δήμου μας, οι οικισμοί της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και του Αγ. Χριστοφόρου, είναι συνδεδεμένοι με τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Παλαιοχωρίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑