Ειδήσεις

Published on August 4th, 2022 | by paggaiorama

0

Με τα τρακέρ στην Εγνατία οι αγρότες

Αγανακτησμένοι είναι οι αγρότες στο Παγγαίο που επλήγησαν από την τελευταία χαλαζόπτωση και βλέπουν ότι οι δήθεν fast track διαδικασίες καθυστερούν ενώ επιτίθενται στους τρείς κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας, τονίζοντας ότι τελικά κάνουν πασαρέλα το …ποιός είναι κοντά στον πρωθυπουργό!

Την Τετάρτη κατέβηκαν με τα τρακέρ τους τα οποία παρέταξαν πλάγια στην Εγνατία Οδό στο ύψος των διοδίων της Μουσθένης, απειλώντας και προειδοποιώντας ότι αν δεν προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις θα αποκλείσουν την Εγνατία μέσα στον Αύγουστο και στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Από τον χώρο των κινητοποιήσεων μίλησε στον ALPHA Radio 88,6, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Αγροτών Παγγαίου, ο Ιωάννης Κιοσεπάρας. «Καμία από τις υποσχέσεις που μας έδωσαν τις προηγούμενες 2 εβδομάδες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, οι βουλευτές του Νομού, δε βλέπουμε να υλοποιείται. Το κλιμάκιο κάνει με το παλιό σύστημα τις δηλώσεις, έχει πάρει κάτι παιδάκια-γεωπόνους που δε γνωρίζουν ούτε καν το αντικείμενο, οι ίδιοι τους παραδέχονται ότι η ζημιά είναι ολική, ένα φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί άλλη φορά και όλα παραμένουν στάσιμα και το μέλλον μας είναι αβέβαιο», δηλώνει.

Και καταλήγει: «Ο κόσμος είναι σε απελπιστική κατάσταση, με τα δεδομένα τα σημερινά πιστεύω ότι το 30-40% των αγροτεμαχίων του χρόνου θα αλλάξουν χέρια. Από την άλλη εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι, θα βγούμε και θα κλείσουμε την Εγνατία. Είναι ενημερωμένοι οι βουλευτές μας, αυτοί έκαναν τις προσλήψεις των γεωπόνων και υποσχέθηκαν περισσότερα πράγματα από όσα ζητήσαμε! Εμείς αυτό που κάνουμε, το κάνουμε ως μέτρο πίεσης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑