ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on July 10th, 2023 | by paggaiorama

0

Γιορτή Καλαμποκιού στο Καλαμπάκι

Στις 29 και στις 30 Ιουλίου, στο Καλαμπάκι της Δράμας, έχει προγραμματιστεί η περίφημη Γιορτή Καλαμποκιού, η οποία προσμετρά 19 χρόνια.  

Η εκδήλωση εκτυλίσσεται ανάμεσα στη σκιά του όρους Παγγαίου και στη δραμινή πεδιάδα στην περιοχή του Καλαμπακίου, ενώ μουσικά ακούσματα και ήχοι, πολυποίκιλες πολιτιστικές δράσεις, παρουσιάσεις λόγου και εικόνας, εκθέσεις του παραγωγικού και εμπορικού χώρου, παραδοσιακές γεύσεις, αποτελούν στοιχεία που προσδίδουν μια άλλη διάσταση στη δράση, αναδεικνύοντας πτυχές της ελληνικής τοπικής οικονομίας και δημιουργίας. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προσφέρεται στους επισκέπτες δωρεάν καλαμπόκι και παραδοσιακή μπομπότα.

Μεταξύ άλλων, στόχος της εν λόγω δράσης, είναι η ανάδειξη και προώθηση του τοπικού πολιτιστικού και του αγροτικού προϊόντος, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης των στοιχείων αναφοράς. Τέλος, το πλήθος των εκδηλώσεων και των δράσεων που αναπτύσσονται, λειτουργούν ως προστιθέμενη αξία στον κοινό αναπτυξιακό στόχο, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική προοπτική του τόπου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑