Ειδήσεις

Published on January 6th, 2023 | by paggaiorama

0

Φταίει ο Δήμος Παγγαίου για τα Λουτρά των Ελευθερών…

ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ

Πρόβλημα στη μεταφορά του συντελεστή δόμησης ανέκυψε στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, σύμφωνα με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχέλαο Γρανά.

«Μετά τον Αύγουστο του 2017, οπότε και έγινε ο διαγωνισμός και παραχωρήθηκε ο χώρος στον συγκεκριμένο επενδυτή, ο ίδιος παλεύει με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της χώρας, για να είναι όλα έτοιμα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις κατασκευές», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Γρανάς, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού CENTER TV.

«Έχουμε φτάσει στο εξής ευτράπελο. Υπάρχει μια έκταση 750 στρεμμάτων περίπου κι εκεί υπάρχουν τρία ξέφωτα που μπορούν να χτιστούν.

Ζητά ο επενδυτής από τον δήμο Παγγαίο να τα συμμαζέψει αυτά στον χώρο που είναι τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα, ώστε να είναι σε έναν χώρο όλες οι οικοδομικές εργασίες.

Θα μπορούσαμε να το πούμε μεταφορά συντελεστή δόμησης από τα τρία ξέφωτα αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να μαζευτούν σε έναν.

Ο δήμος Παγγαίου δεν απάντησε και έστειλε ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας τις διευκρινίσεις, για το αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να μεταφερθούν και μάλιστα εξέφρασε και μια προσωπική άποψη ο μηχανικός ότι μόνο το ένα μπορεί να γίνει, χωρίς τα άλλα να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τον συντελεστή δόμησης», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να μας απαντήσουν.

Εμείς επισκεφθήκαμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μαζί και με τον τοπογράφο που έχει αναλάβει αυτή την εργασία, και μας είπαν ότι θα το δουν το θέμα και ο προϊστάμενος και οι υπάλληλοι, αμέσως μετά τις γιορτές.

Περιμένουμε λοιπόν να τελειώσουν οι γιορτές και να το δουν, γιατί έχει περάσει περίπου ένας μήνας.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι συμφέρον για τον επενδυτή να δημιουργήσει σε τρία διαφορετικά σημεία κτηριακές εγκαταστάσεις. 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑