Ειδήσεις

Published on February 11th, 2024 | by paggaiorama

0

Το πολύ μπλα – μπλα, έφερε …στέγνωμα στη Φωληά!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΦΩΛΗΑΣ;

Με την   εξαφάνιση της τεχνητής λίμνης στη Φωληά του Δήμου Παγγαίου ήρθε αντιμέτωπος ο αγρότης της περιοχής, Μάκης Ζουμπλιός, μια  λίμνη που χρησιμοποιείται για άρδευση με σκοπό το πότισμα χωραφιών.

Η στάθμη της λίμνης είναι ιδιαίτερα χαμηλή -ειδικά για την εποχή- ενώ υπάρχει ερωτηματικό για το πού θα φτάσει η στάθμη το καλοκαίρι. Σημειώνεται δε ότι η λίμνη, εκτός από το πότισμα χωραφιών, συνέθετε και ένα μοναδικού κάλλους φυσικό τοπίο.

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το έργο που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Παγγαίου , ωστόσο το αρδευτικό ζήτημα είναι άμεσα εξαρτώμενο από τις υετικές και γενικότερα κλιματικές συνθήκες οι οποίες μεταβάλλονται χρόνο με τον χρόνο πλέον, επηρεάζοντας άμεσα τις τοπικές οικονομίες.

Με άλλα λόγια το έργο του Φράγματος Μαρμαρά ξεκίνησε με το σκεπτικό να δέχεται νερά από το Παγγαίο και τις υπώρειές του τα οποία με ένα δίκτυο καναλιών θα εμπλούτιζαν την τεχνητή λίμνη της Φωληάς…

Το έργο του Μαρμαρά είναι στάσιμο, θέλει χρόνο, οι αγρότες περιμένουν να αρδεύσουν και οι αρμόδιοι πετούν ως συνήθως αετό και ονειρεύονται έργα…

Η λίμνη της Φωληάς δεν γεμίζει με λόγια αλλά με νερό!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑