Ειδήσεις

Published on June 6th, 2022 | by paggaiorama

0

Τι έχουμε κάνει για το Παγγαίο;

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για να μάς ευαισθητοποιεί και να μάς υπενθυμίζει την υποχρέωση να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Μόνο με υγιή οικοσυστήματα μπορούμε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας.

Τι έχουμε κάνει για το Παγγαίο;

Με την ευκαιρία της Ημέρας Περιβάλλοντος θα πρέπει να σκεφθούμε αν οι δημοτικές αρχές που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το τιμόνι του Δήμου Παγγαίου ασχολήθηκαν όσο θα έπρεπε με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ανάδειξη των περιοχών του Δήμου μας που αποτελούν ίσως τον τελευταίο «παράδεισο» ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Η σημερινή απαράδεκτη εικόνα των παράνομων χωματερών , με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Διοίκησης και η πλημμελής αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το ένα σκέλος.

Το άλλο είναι τόσο η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Παγγαίου, η βιοποικιλότητα του Συμβόλου και η ανάπτυξη μιας μοναδικής ακτογραμμής από την Νέα Πέραμο μέχρι την παραλία Κάριανης, Ορφανού και Οφρυνίου…

Η ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος πάνε αντάμα και χέρι – χέρι, αν θέλουμε να μην λέμε απλά μεγάλες κουβέντες που δεν τις εννοούμε….


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑