Ειδήσεις

Published on July 10th, 2023 | by paggaiorama

0

Το ΓΕΛ Νέας Περάμου στη Βαρκελώνη

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + KA1 «Καινούργιες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους» πραγματοποιήθηκαν δυο κινητικότητες καθηγητών του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου, του Βασίλη Πηγαδά, καθηγητή πληροφορικής και της Ευδοξία Γιαγμουρίδου, φιλολόγου. Και οι δύο καθηγητές παρακολούθησαν στη Βαρκελώνη το ίδιο χρονικό διάστημα (16/6/2023 ως 26/6/2023) σεμινάριο δομημένων μαθημάτων με θέμα «The Erasmus Program: Writing a Successful Project for Your School». Στο σεμινάριο, εκτός από τους καθηγητές του ΓΕΛ Νέας Περάμου συμμετείχαν και καθηγητές από την Ιρλανδία, Ιταλία (Κόμο και Μπολόνια) και Βουλγαρία.

Αναλυτικότερα:

Ο κ. Πηγαδάς και η κ. Γιαγμουρίδου παρακολούθησαν επιτυχώς ένα επιμορφωτικό σεμινάριο δομημένων μαθημάτων με θέμα πώς να σχεδιαστεί και να δομηθεί μία πρόταση για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus (ΚΑ1, ΚΑ2) που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του σχολείου αλλά και θα ευθυγραμμίζεται με τις προτεραιότητες του προγράμματος Erasmus. Πιο συγκεκριμένα οι καθηγητές γνώρισαν τα προγράμματα χρηματοδότησης που διατίθενται από το Πρόγραμμα Erasmus+  και τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων που αντικατοπτρίζουν καλύτερα το ενδιαφέρον και τις ανάγκες του σχολείου τους. Στη συνέχεια έμαθαν πώς να σχεδιάζουν και να γράφουν βήμα -βήμα μία πρόταση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με αυξημένες πιθανότητες χρηματοδότησης και υψηλής βαθμολογίας κατά την αξιολόγηση από το πρόγραμμα Erasmus.

Με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς οι συμμετέχοντες καθηγητές θα οργανώσουν εκδηλώσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων της επιμόρφωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των Erasmus days τον προσεχή Οκτώβριο.

Μέχρι τότε…. καλό καλοκαίρι σε όλους!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑