Ειδήσεις

Published on November 3rd, 2022 | by paggaiorama

0

Στάσιμη η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών

ΣΚΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΏΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ με ψήφους 15-10, αποφάσισε την αύξηση του κεφαλαίου της Εργοανάπτυξης ΑΕ μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή.

Παράλληλα έγινε αναφορά στην υπόθεση των Λουτρών Ελευθερών που η ίδια διαχειρίζεται παρουσία και του επενδυτή Κυριάκου Χαρακίδη.

Ο κύριος Χαρακίδης ανέφερε ότι θα συνεχίσει την επένδυση στα Λουτρά, αλλά ακούστηκαν ορισμένα πράγματα που θέλουν εξήγηση!

Πρώτον η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που πήγε στο αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού γύρισε πίσω με δύο σελίδες παρατηρήσεις που σημαίνει σε πρώτη ανάγνωση ότι είχε πολλά κενά για εξηγήσεις.

Δεύτερον ο Κωστής Σιμιτσής μίλησε για ευθυνοφοβία των υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού που εξέτασαν τον φάκελο της Μελέτης και συνεχάρει τους επενδυτές για την υπομονή τους!

Πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε πως έτσι θα πάει μπροστά η επιχείρηση και θα μπορέσει να αναλάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, να συνεργαστεί με εξωτερικούς συνεργάτες, να διεκδικήσει ευρωπαϊκά προγράμματα, να έχει και μια παρουσία πέρα από τα Λουτρά Ελευθερών.

Η ψηφοφορία ήταν 15 υπέρ και 10 κατά. Μεταξύ των αρνητικών ψήφων ήταν κι αυτή του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη κακοπιστία από μερίδα της αντιπολίτευσης και κάποιες ύβρεις. Το Περιφερειακό Συμβούλιο κάνει τη δουλειά του, η αντιπολίτευση τη δική της, πολλές φορές ξεφεύγουμε από τα όρια όλοι αλλά το θέμα είναι να προσπαθούμε για το καλό του τόπου μας».

Τέλος ο Παγγαιορείτης περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Λυμπεράκης έκανε λόγο και επερώτηση για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δομή των Λουτρών και αναρωτήθηκε αν ο χώρος περιφρουρείται από βανδαλισμούς!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑