Ειδήσεις

Published on August 13th, 2023 | by paggaiorama

0

Όποιος θέλει να μάθει ας κάνει αίτηση…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΦΑΝΟΥ

Με απάντησή του την οποία απευθύνει σε όσους κάνουν προκλητικές αναρτήσεις που δυσφημούν την περιοχή (!) ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης αναφέρει ότι έχει η ΔΕΥΑΑΠ τα αποτελέσματα της επιτόπιας έρευνας που έκανε μετά την καταγγελία κατοίκων της περιοχής της ΔΕ Ορφανού όπου όλα λειτουργούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα…

Μάλιστα αναφέρει επί λέξη: ” Τα αποτελέσματα βρίσκονται στην ΔΕΥΑΑ Παγγαίου και μπορούν να κοινοποιηθούν σε όποιον ενδιαφέρεται με μία απλή αίτηση”.

Σε απάντηση σε όσους συνεχίζουν με τις προκλητικές τους αναρτήσεις να δυσφημούν την περιοχή μας θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι έπειτα από καταγγελία του συλλόγου ‘Η Παραλία-Οφρυνίου-Ορφανίου-Κάρυανης’ για την εκροή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ορφανού, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφερικής ενότητας Καβάλας, κατά την οποία έγινε έλεγχος λειτουργίας και λήφθηκαν δείγματα από τα επεξεργασμένα ύδατα της εγκατάστασης.

Αποδέκτης των επεξεργασμένων υδάτων σύμφωνα με την Απόφαση του Νομάρχη Καβάλας 13/6233/29-11-1999 έχει οριστεί το παρακείμενο στον οικισμό Ορφανίου της Δ.Ε. Ορφανού, ρέμα.

Το πόρισμα αυτού του έλεγχου βάσει της αυτοψίας και των αποτελεσμάτων των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων, ήταν ότι η ΕΕΛ Ορφανού λειτουργεί σύμφωνα με την Αρχή Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αυτής και στα πρότυπα της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας (5673/97) που βρίσκεται σε ισχύ.

Τα αποτελέσματα βρίσκονται στην ΔΕΥΑΑ Παγγαίου και μπορούν να κοινοποιηθούν σε όποιον ενδιαφέρεται με μία απλή αίτηση .

Για τον λόγο αυτόν και για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας όπου κατοικούμε και βρισκόμαστε, καλό θα ήταν να απευθυνόμαστε πρώτα στις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι να δημιουργούνται άστοχοι τίτλοι και άρθρα παραπληροφόρησης τα οποία μόνο σύγχυση και αμφιβολίες χωρίς λόγο μπορούν να προσφέρουν.

Η μετάβαση από τους σηπτικούς και απορροφητικούς βόθρους σε μια σύγχρονη εγκατάσταση που επεξεργάζεται τα αστικά λύματα και εξυπηρετεί καθημερινά τους θερινούς μήνες κατά μέσο όρο 10.000 άτομα (1.800m3), με αποδεδειγμένη απομάκρυνση των περιβαλλοντικών παραμέτρων που ορίζονται από την Ελληνική νομοθεσία σε ποσοστά μεγαλύτερα του 98% και αποδεδειγμένη δημιουργία νερού κατάλληλο για άρδευση.

Άλλωστε τα αποτελέσματα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού είναι εμφανή τόσο στην ποιότητα του θαλασσινού νερού , με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της περιοχής μας , στην οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών ,των καταστηματαρχών και συνολικά των επιχειρήσεων της περιοχής .

Γιατί απλά ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!!”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑