Ειδήσεις

Published on April 26th, 2024 | by paggaiorama

0

Απάντηση κόλαφος Τοψίδη σε Μέτιο για το Ντουμπάϊ!

ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ

Ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης υπεραμύνθηκε των επιλογών του και της δράσης που αναπτύσσουν οι αντιπεριφερειάρχες του μέσα από ταξίδια και συμμετοχές σε εκθέσεις και ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, λέγοντας ότι «η συνεργασία, η συνέργεια, η αλληλοβοήθεια και η αλληλουποστήριξη μεταξύ των αιρετών είναι αδήριτη ανάγκη.

Η διοίκηση μας λειτουργεί συνεκτικά με μοναδικό στόχο να επιτελέσει στο μέγιστο βαθμό το έργο που υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας και είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στον χρόνο της θητείας μας. Σαφώς και συμφωνώ και εγκρίνω τις κινήσεις των αντιπεριφερειαρχών, καθώς αυτές αποτελούν επιλογές της διοίκησής μας και γίνονται στο πλαίσιο ενός προγραμματισμού».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για λογοδοσία κάνοντας γνωστό ότι «σε εύλογο χρόνο, προφανώς μετά από ένα έτος, θα κάνουμε έναν απολογισμό των εκθέσεων αυτών και ελπίζουμε να προχωρήσουμε σε έναν ανασχεδιασμό που είναι εφικτός, ώστε αφενός να πάψουν αυτές οι συμμετοχές να χαρακτηρίζονται από μία αποσπασματική προσέγγιση και αφετέρου να πετύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τα ποσά που διαθέτουμε εμείς και οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας που συμμετέχουν».

Θα αλλάξουν αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος;

Για οποιονδήποτε παρακολούθησε την συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο θα ήταν εύκολο να διαπιστώσει ότι η προσπάθεια της αντιπολίτευσης του Χρήστου Μέτιου να ασκήσει δριμεία κριτική στην διοίκηση Τοψίδη, απέδωσε ελάχιστα και ταυτόχρονα γύρισε μπούμερανγκ.

Και αυτό γιατί έγιναν γνωστά τα ταξίδια που έκαναν οι αντιπεριφερειάρχες του Χρήστου Μέτιου μέχρι και στο…Ντουμπάι για να προσελκύσουν τουρίστες, οι αποστολές στο Ισραήλ και άλλες παρόμοιες δράσεις, που ελάχιστα έως καθόλου ενίσχυσαν το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας ΑΜΘ επί της προηγούμενης διοίκησης.

Εν κατακλείδι η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ ανέδειξε κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Ότι η διοίκηση Τοψίδη έχει μία χρυσή ευκαιρία να μην ακολουθήσει αποτυχημένες πολιτικές, να αναθεωρήσει λάθη του παρελθόντος και να προσεγγίσει τουριστικές αγορές που ήδη επιλέγουν το τουριστικό προϊόν της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία κα.

Να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει την αναβάθμιση των ξεπερασμένων τελωνειακών υποδομών στους Κήπους, να άρει την απαγόρευση τουριστικών λεωφορείων από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, να διασφαλίσει την απρόσκοπτη οδική σύνδεση της Περιφέρειας με χώρες της βαλκανικής.

Να μεριμνήσει για την συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου ευθύνης της και να πιέσει την Εγνατία Οδό για να δημιουργήσει υποδομές που σήμερα λείπουν από τον αυτοκινητόδρομο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑