Ειδήσεις

Published on September 24th, 2023 | by paggaiorama

0

Ως πότε θα ρημάζει το κτήριο Κορέλκο;

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ …ΜΌΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΑΚΟΜΗ!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Το εμβληματικό κτήριο της ΚΟΡΕΛΚΟ

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου πριν από τρεις μήνες αναφέρθηκα στο ιστορικό και εμβληματικό κτήριο της ΚΟΡΕΛΚΟ στη Ν. Περάμο , που έδωσε το όνομά του σ΄έναν ολόκληρο οικισμό.

Το κτήριο για όσους δεν γνωρίζουν λειτούργησε ως εκκλησιαστική κατασκήνωση , ως Γυμνάσιο και αργότερα ως κατασκήνωση της ΚΟΡΕΛΚΟ.

Τα τελευταία χρόνια ρημάζει χωρίς ο Δήμος να δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του και χωρίς αυτό βέβαια να προκαλεί εντύπωση γιατί η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Αναστασιάδη και στα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης και υποδομών είναι δεδομένη.

Την εποχή του Δήμου Ελευθερών ο τότε Δήμαρχος κ. Χρυσανίδης είχε καταθέσει δημόσια κάποιες προτάσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου , όπως γηροκομείο και φοιτητική εστία.

Σε άλλους δήμους η αξιοποίηση τέτοιων κτηρίων αποτελεί σχεδόν καθημερινά αντικείμενο μελέτης και εργασίας για τις δημοτικές αρχές πχ. Παλιό Νοσοκομείο στην Καβάλα.

Τόνισα λοιπόν για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2020) την ανάγκη ο Δήμος να πάρει επιτέλους κάποια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή αφού διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν με λίγα λόγια. ότι συζητάμε αδίκως για θέμα αφού βρέθηκε κάποιος άλλος φορέας που εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία του Δήμου απέκτησε την χρήση του κτηρίου!

Δήλωσε λοιπόν ότι το κτήριο παραχωρήθηκε κατά χρήση στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως .

Η απάντηση του Δημάρχου πραγματικά με εξέπληξε.

Στην ερώτησή μου πότε έγινε αυτό απάντησε ότι παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη από τη Δ/νση Γεωργίας που ανήκει πριν πέντε μόλις μήνες .

Πώς παραχωρήθηκε , με ποιο σχέδιο , ποιος το αποφάσισε, δεν απάντησε ούτε και είχε καμία διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο.

«Έχω καταφέρει να γίνω δήμαρχος, μητροπολίτης δεν έγινα ακόμη» δήλωσε κλείνοντας το θέμα αφού γελάσαμε όλοι ικανοποιημένοι !

Η νέα Διοίκηση Βαρύτη οφείλει να λύσει όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε το κτήριο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο που καταλήγει ως τη θάλασσα να αποδοθεί στον Δήμο και αξιοποιηθεί( σε συνεργασία με φορείς ή και ιδιώτες) προς όφελος της τοπικής κοινωνίας !


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑