Ειδήσεις

Published on November 1st, 2023 | by paggaiorama

0

Ο υπουργός διαψεύδει κλοπές ελαιοδένδρων στο Παγγαίο

ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, σε ερώτηση βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου δεν έχουν καταγραφεί καταγγελίες για κλοπές ελαιόδεντρων, τόσο από αγροτικές εκτάσεις όσο και από χώρους αποθήκευσης – φύλαξης αυτών.

Ο υπουργός αναφέρει ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας έχει λάβει σειρά μέτρων για την πρόληψη και καταστολή των κλοπών, μεταξύ των οποίων η συγκρότηση συνεργείων ελέγχων, η διενέργεια εποχούμενων περιπολιών και εξορμήσεων, καθώς και η διενέργεια στοχευμένων και συστηματικών ελέγχων.

Ειδικότερα, κατά το τρέχον έτος (έως 31-08-2023), από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας πραγματοποιήθηκαν 2.848 περιπολίες, στο πλαίσιο των οποίων διενεργήθηκαν 6.812 έλεγχοι ατόμων, 1.216 προσαγωγές και 166 συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.

Στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διενεργήθηκαν 2.490 έλεγχοι ατόμων, 60 προσαγωγές και 22 συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι οι δράσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας θα συνεχιστούν συστηματικά και με αμείωτη ένταση, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της νομιμότητας και της διαμόρφωσης του επιδιωκόμενου περιβάλλοντος ασφάλειας.

Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι μεν κατατοπιστική, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κλοπές ελαιόδεντρων στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου που δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απάντηση του υπουργού αναφέρεται σε περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τις αρχές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Είναι πιθανό, λοιπόν, να έχουν σημειωθεί κλοπές ελαιόδεντρων μετά από αυτή την ημερομηνία.

Επιπλέον, η απάντηση του υπουργού δεν διευκρινίζει αν οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί από την αστυνομία έχουν επικεντρωθεί στις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί καταγγελίες για κλοπές ελαιόδεντρων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κλοπή ελαιόδεντρων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο προκαλεί οικονομική ζημιά στους αγρότες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑