Ειδήσεις

Published on July 6th, 2023 | by paggaiorama

0

“Αίμα κι άμμος” θα γίνει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες «ζυμώσεις» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Αυτή την στιγμή, οι μοναδικές σίγουρες υποψηφιότητες είναι αυτές του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο οποίος μάλιστα έχει την επίσημη στήριξη της ΝΔ, του Χριστόδουλου Τοψίδη, που είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» καθώς και του Διονύση Κλάδη τον οποίο έχει ανακοινώσει το ΚΚΕ για υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019, στον α’ γύρο, ο κ. Μέτιος έλαβε 34,39% και ο κ. Τοψίδης 30,66%. Στον β’ γύρο η παράταξη Μέτιου τερμάτισε πρώτη με 50,77% και η παράταξη Τοψίδη με 49,23%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν 3.696 ψήφοι.


Αυτή την στιγμή, υπάρχουν όχι ένας αλλά δύο «άγνωστοι Χ» στην υπόθεση της διεκδίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα κατεβάσουν ψηφοδέλτιο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές είχε στηρίξει τον Κώστα Κατσιμίγα και τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Ο κ. Κατσιμίγας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις προθέσεις του, ενώ δημοσιεύματα θέλουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητά με τον πρώην βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη για υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ.


Στο ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν την Τρίτη τη σύσταση επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συντονιστής της οποίας θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης. Η επιτροπή απαρτίζεται από 16 μέλη και ο λόγος της δημιουργίας της είναι ο συντονισμός της δράσης του κόμματος, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.


Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια ΑΜΘ, κι αφού ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, το όνομα του οποίου ακούγονταν έντονα για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, δεν προτίθεται τελικά να μπει στην εκλογική μάχη, υπάρχουν φήμες και ψίθυροι για διάφορα ονόματα.

Η πρώην βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου είναι ένα πρόσωπο υπό συζήτηση, ενώ σύμφωνα με το thrakinea.gr, στη Χαριλάου Τρικούπη εξετάζουν δύο ακόμη περιπτώσεις: αυτή του Παναγιώτη Δαβιτίδη από την Ξάνθη και εκείνη του πρώην υποψήφιου περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑