Ειδήσεις

Published on October 24th, 2022 | by paggaiorama

0

Όχι σε τιμωρία των μαθητών υποστηρίζουν οι καθηγητές

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Η ΕΛΜΕ που δεν είναι άλλη από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Καβάλας με ανακοίνωσή της παίρνει θέση για τα περιστατικά εκβιασμού μαθητριών σε σχολείο του Δήμου Παγγαίου από συμμαθητές τους.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καβάλας, αναφέρει ότι οι μαθητές δεν είναι “εγκληματίες”, και ότι δεν είναι σωστή η τιμωρία τους, αλλά ο σωφρωνισμός τους.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για πρόληψη, προφανώς αποποιείται τις ευθύνες των καθηγητών και ζητά ψυχολόγους στα σχολεία.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας αντιμετωπίζει με προβληματισμό το περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών, το οποίο εκδηλώθηκε σε σχολείο του νομού μας.

Υπενθυμίζουμε στην τοπική κοινωνία ότι όσο καταδικαστέα είναι η παραπάνω συμπεριφορά, τόσο αποφευκτέος είναι ο στιγματισμός των θυτών, αλλά και των θυμάτων.

Οι ανήλικοι μαθητές/τριες δεν είναι εγκληματίες. Η εγκληματικότητα δεν είναι έμφυτη.

Η παράβαση σε αυτή την ηλικία αντιμετωπίζεται με μέτρα διοικητικά, αλλά κυρίως αντιμετωπίζεται με μέτρα παιδαγωγικά. Γιατί ο σκοπός τους δεν είναι η τιμωρία, αλλά ο σωφρονισμός. Και οι προσπάθειές μας δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στη θεραπεία. Πρέπει να επικεντρώνονται κυρίως στην πρόληψη.

Το αίτημά μας λοιπόν για εισαγωγή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία επανέρχεται επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Αίτημα το οποίο φέτος δεν ικανοποιήθηκε, παρά τις εξ αντιθέτου δηλώσεις του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Η πρόεδρος
Ελένη Σακαλή
Ο ΓΓ Γραμματέας
Παναγιώτης Τσολάκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑