Ειδήσεις

Published on July 6th, 2023 | by paggaiorama

0

ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ: Από το τάπερ στην vip ξαπλώστρα

Οι Αμμόλοφοι στην Καβάλα, το χτες….και το σήμερα

Θυμάμαι ήταν πριν την δεκαετία του 1990. Κάποιοι απ’ τους συγγενείς διέμεναν στην Καβάλα.

Για να μας ευχαριστήσουν -εν όψει καλοκαιρινής ζέστης- θέλησαν να μας δείξουν μια “ωραία παραλία” και να κάνουμε το μπάνιο μας. Κάπως έτσι φτάσαμε στην Ν. Πέραμο.

Εμείς τα παιδιά, ενθουσιαστήκαμε αντικρίζοντας την θάλασσα. Κι αμέσως μετά απογοητευτήκαμε όταν την βλέπαμε να απομακρύνεται ξοπίσω μας, καθώς παίρναμε τον δρόμο προς τα βουνά (!) αφήνοντας πίσω την Πέραμο.

Η αλήθεια είναι ότι μετά κατάλαβα, ότι για να μεταβείς (τότε) προς τους Αμμόλοφους, έπρεπε να πάρεις τον δρόμο προς Ελευθερές και μόλις βγεις στον “κεντρικό” να στρίψεις στην σημερινή παραλιακή οδό προς Αμμόλοφους. Πρόσβαση οδική μέσα απ’ την Νέα Πέραμο ΔΕΝ υπήρχε (απ’ τα ΚΑΑΥ) και επίσης ΔΕΝ μπορούσες να συνεχίσεις προς Τούζλα παραλιακά (το δρομολόγιο ήταν μόνο απ΄ το Παγγαίο).

Πάντως, φαινόταν από τότε, ότι αυτός ο υπέροχος, ευλογημένος, παραλιακός τόπος είχε το μέλλον με το μέρος του.

Οι Αμμόλοφοι σήμερα συγκαταλέγονται (χωρίς υπερβολή) στις καλύτερες, ωραιότερες και ιδιαίτερες ακτές της Ελλάδας. Κάποιοι χαρακτηρίζουν το μέρος ως η “Καραϊβική της Β. Ελλάδος” και δεν έχουν άδικο.

Εκεί λοιπόν σας περιμένουν 3 χλμ ατελείωτη αμμουδιά, που τα έχει όλα: γαλαζοπράσινη θάλασσα, αμμουδιές με αμμοθίνες, τμήματα με ελεύθερη πρόσβαση, οργανωμένα beach bar, έως και ανέσεις με extrim παροχές που βρίσκεις μόνο σε κορυφαία τουριστικά νησιά της χώρας.

Και μην νομίζετε ότι δεν θα έχουμε συνέχεια. Όσο καλό ή κακό θα το χαρακτηρίσει κανείς, το αύριο της ακτογραμμής μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Τούζλας (τουλάχιστον ακόμη 25 χλμ) αναμένει περαιτέρω “αξιοποίηση” και “ανάπτυξη” (είπαμε, με ενστάσεις πολλές).

Αν σήμερα λίγοι γνωρίζουν για τις παραλίες Φωλιάς, Σαρακήνας, Μονόλιθου και μέχρι το “Sussi beach bar” στην Κάριανη, θα τις μαθαίνουν όλο και περισσότεροι, ενώ θα προστίθενται κι άλλα τοπωνύμια.

Το μέλλον έχει σκοπό να δημιουργήσει πολλά περισσότερα εκεί κι αυτό είναι -μάλλον- σίγουρο και θέμα χρόνου.

Ίδωμεν…..

ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΚΑΓΚΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Αλλιώτικες Προτάσεις


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑