Ειδήσεις

Published on January 12th, 2024 | by paggaiorama

0

Τα δύο μεγάλα projects στην Β. Ελλάδα είναι στο Παγγαίο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα projects της Ευρώπης. Πρόκειται για τα HamptonsGreece που αποτελεί μια σημαντική τουριστική επένδυση, η οποία θα αναπτυχθεί σε έκταση 149 στρεμμάτων, 90 από τα οποία θα αφιερωθούν εξ ολοκλήρου στην πράσινη ανάπτυξη.

Το «HamptonsGreece», στη Νέα Ηρακλείτσα της Καβάλας, θα περιλαμβάνει 280 πολυτελείς βίλες, δύο έως έξι υπνοδωματίων η κάθε μία, 5άστερο ξενοδοχείο resort, συνεδριακό κέντρο κ. ά. Οι πωλήσεις για τις βίλες ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου 2023. Ειδικότερα όσο αφορά το οικιστικό τμήμα του project θα αφορά 5 σειρές από βίλες με 8 διαφορετικούς τύπους. Οι τιμές για τις βίλες -σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό- ξεκινούν από 588 χιλ. δολάρια έως 3,5 εκατ. ευρώ για τις μεγάλες βίλες στην πρώτη σειρά του οικοπέδου. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο, οι κατοικίες θα είναι έτοιμες εντός του 2024.

hamptons-kavala.jpg


Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αποκτηθεί από τον Ιρανο-Καναδό επιχειρηματία Alex Haditaghi, ενώ στο project συνεπενδύουν οι επιχειρηματίες Δημήτρης και Γεώργιος Μελισσανίδης.

Στην Καβάλα επίσης αναπτύσεται και η επένδυση AlexandrouChora της Kourtidis Group, project το οποίο θα ενταχθεί στο δίκτυο διεθνούς ομίλου Φιλοξενίας.Το έργο θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το «AlexandrouChoraResort», το οποίο θα εκτείνεται σε έκταση 50 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Θα διαθέτει 150 δωμάτια κλίνες, καθώς και υπερσύγχρονη μονάδα με παροχές ευεξίας, holisticspa&wellness. Η ξενοδοχειακή μονάδα, εκτιμάται ότι θ’ αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2025.

Η δεύτερη ενότητα της επένδυσης περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πρωτότυπου οικισμού, του «AlexadrouChoraVillage θα είναι ένα «έξυπνο και περιβαλλοντικό» χωριό με 200 πολυτελείς κατοικίες, που θα διαθέτει κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, στους οποίους ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός δίνει και ιδιαίτερη βαρύτητα.

H τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός θεματικού-πολιτιστικού πάρκου, του «Alexander ThemePark».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑