Ειδήσεις

Published on December 9th, 2023 | by paggaiorama

0

Ποιός θυμάται τον Τηλέμαχο Τσιμιρίκα;

Ο 15χρονος ήρωας που 11 χρόνια πριν θυσιάστηκε στη φωτιά για να σώσει τα αδέλφια του

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2012, όταν ο μικρός Τηλέμαχος Τσιμιρίκας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τα αδέλφια του από τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι των παππούδων του, εξαιτίας της ξυλόσομπας, την ώρα που κοιμόντουσαν.

Εκείνο το τραγικό βράδυ, οι γονείς, οι παππούδες και τα περισσότερα από τα παιδιά της οικογένειας πρόλαβαν να βγουν. Τα δύο μικρότερα αδέρφια του Τηλέμαχου Τσιμιρίκα, ο 5χρονος Ανδρέας και ο 9χρονος Γεράσιμος όμως δεν είχαν βγει από το σπίτι. Τότε ο μικρός Τηλέμαχος με αυταπάρνηση, μπήκε τρέχοντας στο σπίτι που φλεγόταν για να φτάσει στον δεύτερο όροφο και να σώσει τα δύο αδέρφια του που είχαν εγκλωβιστεί.

Η Μεσορόπη Παγγαίου «ντύθηκε» στα μαύρα το 2012.

Όλη η Ελλάδα μιλούσε για το θάρρος και την αυτοθυσία του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα.

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: Ο άριστος μαθητής που έκανε τα πάντα για να σώσει τα αδερφάκια του και έγινε ήρωας

Μαζί τους βγήκαν από την πίσω πόρτα οι γονείς και τα τέσσερα παιδιά. Όταν διαπίστωσαν ότι ο Ανδρέας και ο Γεράσιμος έλειπαν, ο πατέρας επιχείρησε να μπει ξανά στο σπίτι, αλλά οι πυκνοί καπνοί τον εμπόδισαν.

Τότε ήταν που έτρεξε ο Τηλέμαχος και έπεσε κυριολεκτικά στη φωτιά.Ένα χρόνο μετά, η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον μικρό Τηλέμαχο.

Συγκινημένος ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, Θέμης Μισιρλίδης είχε δηλώσει στο «Έθνος της Κυριακής». Τις τρεις πρώτες μέρες της εβδομάδας η σημαία κυμάτιζε μεσίστια στο γυμνάσιο, που βρίσκεται στην περιοχή του νέου νοσοκομείου και οι καθηγητές μίλησαν στα παιδιά για την ηρωική αυτοθυσία του μικρού Τηλέμαχου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑