Ειδήσεις

Published on April 9th, 2024 | by paggaiorama

0

Ο ιπτάμενος αμνός στα 16 ευρώ!

”Οι τιμές των αμνοεριφίων θα κυμανθούν από 12 έως 16 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το πως θέλει να δουλέψει το κάθε κρεοπωλείο, αναφέρει ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος

Αντί του οβελία μάλλον θα ψηθούμε εμείς όταν κληθούμε να πληρώσουμε για φέτος το κατσικάκι ή το αρνάκι σε τιμές από 16 ευρώ και πάνω και μάλιστα το ντόπιο!

Από την άλλη σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος αναφέρει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμήσουν τα κρεοπωλεία που εμπιστεύονται για την αγορά των αμνοεριφίων στην διάρκεια του Πάσχα.

Με τις τιμές που ακούγονται μάλλον οι περισσότεροι δεν θα ρίξουν ματιά ούτε και στην σφραγίδα του σφάγιου αν θα είναι ελληνικό ή ξένο!

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δημόπουλος εκτίμησε ότι οι τιμές των αμνοεριφίων θα κυμανθούν από 12 μέχρι 16 ευρώ το κιλό, ενώ για τον παραγωγό η τιμή δεν θα ξεπεράσει τα 7,5 ευρώ το κιλό.

”Έχει αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος παραγωγής, ενώ οι τιμές δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι. Για τον παραγωγό κυμαίνεται στα 7 με 7,5 ευρώ το κιλό. Θα πρέπει να υπολογιστεί το κέρδος των μεσαζόντων, των εμπόρων, του κρεοπώλη και ο Φ.Π.Α. Η τιμή από εκεί και μετά διαμορφώνεται ανάλογα με το πως θέλει κάθε μαζαγί να δουλέψει.

Άλλοι θέλουν μεγάλη πελατεία με μια λογική τιμή, άλλοι θέλουν να πουλήσουν όσο πιο ακριβά μπορούν. Το βασικό όμως είναι αυτό που αγοράζουμε, να είναι αυτό που πληρώνουμε κιόλας.

Να ξέρουμε αν είναι ελληνικό ή από το εξωτερικό. Πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό που γράφει το ταμπελάκι είναι και το σωστό κι αυτό έχει σχέση κυρίως με την εμπιστοσύνη προς τους κρεοπώλες, γι’ αυτό λέμε πάντοτε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να ψωνίζουν από τα τοπικά κρεοπωλεία, από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται τόσα χρόνια για να παίρνει αυτό που πληρώνει”, ανέφερε σχετικά ο Νίκος Δημόπουλος.

”Οι τιμές των αμνοεριφίων θα κυμανθούν από 12 έως 16 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το πως θέλει να δουλέψει το κάθε κρεοπωλείο.

Φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε για ένα κιλό ντομάτες 2,5 και 3 ευρώ και να λέμε ότι το κρέας είναι ακριβό. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα έθιμο που συμβαίνει μια φορά τον χρόνο, κάτι παραδοσιακό, ιδίως για τα κατσίκια, γιατί τα αρνιά έχουν μια ζήτηση στη διάρκεια της υπόλοιπης χρονιάς.

Από εκεί και πέρα νομίζω δεν είναι κάτι απαγορευτικό να μπορέσεις να γιορτάσεις πατροπαράδοτα το Πάσχα. Ο καθένας ξέρει τη δική του τσέπη.

Οι τιμές πιστεύω ότι και πέρυσι ήταν σχετικά λογικές, αρκεί να κάνει ο καταναλωτής και έρευνα αγοράς. Να μην πηγαίνει στα τυφλά. Να πάμε σε επαγγελματίες που εμπιστευόμαστε και να πιέσουμε με τον δικό μας τρόπο, ώστε οι τιμές να μην είναι πολύ ακριβές»…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑