Ειδήσεις

Published on May 5th, 2022 | by paggaiorama

0

Σε άσκηση με σενάριο «φωτιά στο Παγγαίο»!

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο , διεξήχθη σήμερα στην πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών η άσκηση επί χάρτου με την ονομασία «Πυρσός», στην οποία και συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Το σενάριο προέβλεπε φωτιά σε δασική έκταση στην πρώτη Σερρών πλησίον του Μοναστηριού, με όλες τις υπηρεσίες να είναι έτοιμες να δράσουν.

Το σενάριο περιελάμβανε ακόμη και εγκλωβισμό ατόμων ώστε η δυσκολία να είναι ακόμη μεγαλύτερη, με την πυροσβεστική να ζητά και την συνδρομή όλων των δήμων, ώστε να υπάρχει κατάσβεση της φωτιάς χωρίς κανένα θύμα. Οι δήμοι έδωσαν το παρόν παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά τον εξοπλισμό που έχουν να διαθέσουν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Γενικός σκοπός της άσκησης ήταν, η θεωρητική εφαρμογή των απαιτούμενων διαδικασιών και ενεργειών που προβλέπονται από τα αντίστοιχα σχέδια επέμβασης καθώς και η βελτίωση της εκπαίδευσης των στελεχών Π.Σ. και του πυροσβεστικού προσωπικού στη διαχείριση – συντονισμό – επέμβαση σε συμβάντα δασικών πυρκαγιών και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων .

ΠΗΓΗ: ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑